x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul PNL Daniel Constantin, în vizorul Direcției Antifraudă din ANAF

Deputatul PNL Daniel Constantin, în vizorul Direcției Antifraudă din ANAF

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   16:30
Deputatul PNL Daniel Constantin, în vizorul Direcției Antifraudă din ANAF

Deputatul PNL Daniel Constantin ajunge și în vizorul Direcției Antifraudă. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), după ce a anunțat Grupul de Investigații Politice (GIP) că a soluționat favorabil sesizarea acestuia în ceea ce îl privește pe Daniel Constantin, anunță și că a transmis documentele către Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cea care se ocupă de combaterea evaziunii fiscale.

„Totodată, precizăm că petiția a fost trimisă și la Direcția Generală Antifraudă Fiscală”, spune ANAF în documentul transmis către GIP.

„ Prin adresa nr A_VEF 2088 / 01.10.2024, Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF a comunicat că a soluționat favorabil sesizarea GIP referitoare la vila și la mașinile de lux deținute de deputatul PNL Daniel Constantin. Toate sunt achiziționate pe firme ale familiei Constantin, eludându-se astfel plata TVA, dar sunt folosite exclusiv în interes personal.

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF a anunțat că îl va supune pe Daniel Constantin analizei de risc.

Prin aceeași adresă, Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF (cea care fusese sesizată de GIP), a comunicat și că a transmis petiția GIP la Direcția Generală Antifraudă Fiscală”, spune GIP.

Anterior, GIP solicitase ANAF să efectueze o inspecție fiscală în cazul deputatului Daniel Constantin, liderul PNL Teleorman, respectiv să verifice „legalitatea deductibilității cheltuielilor aferente amortizării fiscale/întreținerii vilei în care locuiește familia deputatului Daniel Constantin; operațiunile contabile legate de colectarea și deducerea TVA; utilizarea autoturismelor firmei cu deducerea cheltuielilor aferente; remunerarea unor persoane pentru activități care nu legătură cu obiectul de activitate al firmei. GIP a solicitat, de asemenea, ANAF ca, în măsura în care verificările efectuate vor evidenția cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat alte operaţiuni fictive, cu consecința diminuării bazei impozabile și a sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, să sesizeze organele competente”.

 

×