x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Despagubiri pentru cei care au pierdut banii depusi la Dacii

Despagubiri pentru cei care au pierdut banii depusi la Dacii

02 Oct 2004   •   00:00

POLITIC

Premierul Nastase considera ca statul are datoria sa returneze banii pe care oamenii i-au depus inainte de ’89 pentru a-si cumpara autoturisme Dacia. El spune ca saptamana viitoare, Guvernul va anunta o solutie. Guvernul va anunta saptamana viitoare o solutie de rezolvare a cererilor Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme din Romania. Personal, premierul Adrian Nastase considera ca sumele depuse de acestia inainte de 1989 ar trebui returnate.
SILVIU SERGIU

Premierul Adrian Nastase considera ca persoanele care inainte de ’89 au depus bani la CEC pentru achizitionarea unui autoturism Dacia ar trebui sa-si primeasca banii inapoi. "Este normal ca sumele in sine depuse sa fie returnate intr-un anumit interval de timp rezonabil, dar fara a exagera cu superdobanzi si penalitati. Nu este admisibil ca statul sa confiste practic aceste sume. Daca vom fi rezonabili - atat noi, cat si deponentii - cred ca putem gasi o solutie care sa vina in intampinarea a ceea ce este, pana la urma, echitabil in cadrul societatii", a spus Nastase.

DISCUTII. Premierul a precizat ca cererile formulate de Asociatia Pagubitilor de Autoturisme din Romania au fost discutate in sedinta de joi a Guvenului, dar ca problema este una dificila avand in vedere numarul mare de persoane care au depus bani pentru cumpararea unui autoturism Dacia si i-au pierdut ulterior. Potrivit lui Nastase insa, Guvernul va veni saptamana viitoare cu o solutie pentru rezolvarea acestor solicitari. "Fiind vorba de sume mari de bani, eu cred ca trebuie sa vedem ce este la acest moment firesc si normal ca abordare. Statul are insa datoria sa returneze banii pe care oamenii i-au depus avand incredere in institutiile statului", a spus Nastase. Potrivit datelor existente, pana la 1 noiembrie 1990, un numar de aproximativ 40.000 de persoane au depus la CEC diferite sume pentru Achizitionarea de autoturisme Dacia.

PLATA

"In opinia mea, este normal ca sumele in sine depuse, dar fara a exagera cu superdobanzi si penalitati, sa fie returnate intr-un anumit interval de timp rezonabil" - Adrian Nastase, premierul Romaniei

LEGE RESPINSA

Joi, exact in ziua in care purtatorul de cuvant al Guvernului, Despina Neagoe, anunta ca Executivul va analiza cererile pagubitilor, Senatul respingea - cu largul concurs al parlamentarilor PSD - un proiect de lege, initiat de patru deputati PRM, care prevedea restituirea banilor depusi prin unitatile CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, plus o dobanda stabilita de Banca Nationala a Romaniei.

×
Subiecte în articol: politic