x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dezbaterea moþiunii de cenzură va avea loc măine

Dezbaterea moþiunii de cenzură va avea loc măine

de Jurnalul National    |    02 Oct 2007   •   00:00

Moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Social Democrat va fi dezbătută, miercuri, incepănd cu ora 12,00, au decis Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.
 • Emil Boc: Soluţia postmoţiune: guvern de uniune naţională

Moţiunea de cenzură iniţiată de Partidul Social Democrat va fi dezbătută, miercuri, incepănd cu ora 12,00, au decis Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi, la finalul şedinţei, că au fost alocate 171 de minute pentru grupurile parlamentare, ceea ce inseamnă, conform cutumei parlamentare, căte 20 de secunde pentru fiecare deputat şi senator.

Pe grupuri parlamentare, minutele au fost impărţite astfel: PSD - 53 de minute, PNL - 31 de minute, PD - 23 de minute, PRM - 23 minute, UDMR - 11 minute, PC - 10 minute, minorităţile naţionale - 6 minute, iar grupul de parlamentari independenţi - 14 minute.
Guvernul are alocate pentru răspunsuri 60 de minute.

Valeriu Zgonea a precizat că şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, de miercuri, va incepe la ora 10,30 cu numirea a patru comisari pentru Comisia Naţională de Valori Mobiliare şi cu o solicitare din partea grupului parlamentar al PSD privind inlocuirea lui Constantin Niţă din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de control al SIE cu Gabriel Vlase. 'Votul dat pentru numirea in funcţie a lui Gabriel Vlase a fost dat incă de săptămăna trecută, dar nu s-au respectat prevederile legale, intrucăt nu s-a votat pe buletine de vot', a explicat Zgonea.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a adăugat că parlamentarii vor vota pe două buletine - unul destinat celor patru comisari CNVM - Gabriela Anghelache, Teodora Mihăilescu, Carmen Negoiţă şi Claudia Sava - şi celălalt pentru Gabriel Vlase.

Parlamentarii PSD "Ostaşi loiali şi credincioşi partidului"

Preşedintele PSD a mai spus că formaţiunea sa stabilit "toate măsurile" pentru asigurarea unui vot disciplinat in favoarea moţiunii din partea parlamentarilor social-democraţi.

Geoană a precizat că grupurile parlamentare PSD din Senat şi din Cameră vor fi convocate pentru o şedinţă, miercuri dimineaţă, inainte de dezbaterea moţiunii. Liderul social-democrat a arătat că, in această perioadă, grupurile parlamentare PSD au fost supuse unei "campanii de denigrare" din partea actualei puteri şi a adversarilor moţiunii.

El a precizat că PSD are parlamentari valoroşi, politicieni cu experienţă, "ostaşi loiali şi credincioşi partidului".

Geoană a spus că, impreună cu colegii săi din conducerea partidului, respinge această campanie de denigrare a disciplinei şi coerenţei votului grupurilor parlamentare PSD la moţiunea de cenzură.

×
Subiecte în articol: politic psd minute