x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dîncu: Avem o problemă cu faptul că partidele politice au adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi

Dîncu: Avem o problemă cu faptul că partidele politice au adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi

23 Aug 2016   •   23:00
Dîncu: Avem o problemă cu faptul că partidele politice au adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi
Sursa foto: Foto: SORIN LUPSA

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi, că partidele politice au adus în sistemul de administraţie publică incompetenţă şi oameni nepregătiţi pentru funcţie, fapt care nu se va mai întâmpla deoarece va exista un trunchi al statului de funcţionari.

"Avem în primul rând o problemă cu faptul că partidele politice au (...) adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi. Nu problema că un partid vine la guvernare şi-şi face proiectul lui de guvernare, ci faptul că a adus oameni care nu erau pregătiţi pentru funcţie. Nu se va mai putea face asta. Vom reconstrui funcţia de inspector superior, inspector de stat (...) De exemplu, un partid vine la guvernare, vine cu un proiect de guvernare, evident că acest proiect trebuie să-l poată urmări, dar pe de altă parte vom avea (...) un trunchi al statului de funcţionari care nu se mişcă din sistemul de stat", a spus Dîncu, la Realitatea TV, întrebat cum va fi realizată depolitizarea în administraţia publică.

Dîncu a mai spus că există în prezent "o mare ipocrizie", unii dintre membrii de partid fiind transformaţi pentru noapte în prefecţi.

"În momentul ăsta este o mare ipocrizie (...) Peste noapte, pe unii din membrii de partid i-am transformat în prefecţi (...) Şi am spus că s-a lepădat de partid, s-a lepădat de Satana, ca să spunem aşa, şi dintr-odată a devenit pur. Aşa ceva nu se va putea întâmpla, pentru că cei care lucrează în funcţia publică şi (...) vor fi reprezentanţii statului, aceia nu vor putea să facă politică, aşa se întâmplă peste tot în lume. În schimb, ceilalţi intră într-un sistem în care vin şi pleacă odată cu guvernarea. Adică nu mai există discuţiile astea continue legate de sinecuri. Ce facem cu sinecurile, le lăsăm în sistem în continuare? Le lăsăm dacă sunt foarte buni specialişti", a mai afirmat Dîncu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: vasile dincu