x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dîncu: Există o criză pe care partidele politice o recunosc, PNL şi PSD sunt într-un proces de reformă

Dîncu: Există o criză pe care partidele politice o recunosc, PNL şi PSD sunt într-un proces de reformă

13 Ian 2016   •   23:00
Dîncu: Există o criză pe care partidele politice o recunosc, PNL şi PSD sunt într-un proces de reformă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Vicepremierul Vasile Dîncu a apreciat, miercuri seara, că în acest moment există "o criză politică", recunoscută de partide, şi a menţionat în context faptul că principalele formaţiuni, PSD şi PNL, sunt într-un proces de reformă.

"Există o criză în acest moment, o criză politică. Partidele politice o recunosc. Cele mai mari partide, primele două partide în clasamentul politic, să spunem aşa, sunt în reformă. PNL-ul are în acest moment nevoia de a face împreună cu un alt partid puternic, care a fost înainte, cu PDL, (...) un partid unit de dreapta, care nu este uşor, pentru că au fost partide continuu în competiţie, mai ales în ultimii ani. PSD-ul a trecut la o reformă profundă, o reformă în care încearcă să schimbe bazele organizării, pentru că trebuie să se adapteze la o lume nouă, să se despartă de un anumit trecut. (...) Aceste partide au în acest moment o pauză de respiraţie şi, prin intermediul Parlamentului, atât la învestire, cât şi după aceea, atunci când am discutat bugetul, am văzut o bunăvoinţă din partea partidelor în a sprijini demersul nostru", a spus Dîncu, într-o emisiune la postul public de televiziune.

Acesta a adăugat că actualul guvern încearcă să impună câteva "priorităţi simple", urmând ca viitorul guvern, care se va forma la finalul acestui an, să ducă mai departe proiectele începute.

"Noi construim în acest moment, ne luăm câteva priorităţi simple, ceea ce poţi să faci într-un an. (...) În 2016, la final, va veni un guvern, să spunem, care vine după alegeri cu o legitimitate mai puternică şi care va putea duce proiectele mai departe. Sperăm. Acesta este visul nostru, că vom câştiga încrederea atât a partidelor, cât şi a populaţiei. Nu vreau să ne eternizăm la guvernare", a mai spus Vasile Dîncu.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: vasile dincu politica psd pnl reforma