x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dispută pe simboluri

Dispută pe simboluri

de Lavinia Dimancea    |    21 Mai 2009   •   00:00

Fie că va câştiga sau nu prezidenţialele, Mircea Geoană îşi pune la bătaie scaunul de lider al PSD. Miron Mitrea, unul dintre pretendenţi, îi taxează orice mişcare.



Enervat de atacurile persistente ale lui Mitrea, Mircea Geoană s-a răcorit niţel marţi seară în direct, spunând despre cel care vrea să-i ia locul în fruntea partidului că nu-i un lider adevărat. "Liderii consacraţi, cu capacitate de a mobiliza sau de a convinge electoratul PSD sunt Geoană, Iliescu, Năstase. (...)

Mitrea a fost un om foarte util partidului, dar el, din punct de vedere electoral, nu a reprezentat un simbol, o locomotivă electorală", a spus Geoană, la Realitatea TV. Ieri, Mitrea nu a lăsat fără reacţie atacul liderului PSD şi şi-a arătat colţii.

"Bine că sunt Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie simbolurile PSD. Dacă acum Marian Vanghelie a ajuns simbolul PSD, că este peste tot în afişe şi îl vede tot Bucureştiul, atunci chiar mă bucur că nu sunt şi eu simbolul PSD", a declarat Mitrea, pentru Mediafax.

Cu o seară înainte, Geoană anunţase că, în cazul unui eşec la prezidenţiale, îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD. Până la această ştire, în partid se deschisese deja lupta pentru ocuparea funcţiei, în afara lui Mitrea, fiind vehiculate şi numele lui Adrian Năstase, Cristian Diaconescu, Ilie Sârbu, Dan Nica, Liviu Dragnea sau Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: politic