x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA se mută în hotel Triumf, la doi paşi de PSD

DNA se mută în hotel Triumf, la doi paşi de PSD

29 Iun 2016   •   20:00
 DNA se mută în hotel Triumf, la doi paşi de PSD
Sursa foto: Victor Stroe/INTACT IMAGES

Procurorii DNA vor lucra gard în gard cu pesediştii şi la o aruncătură de băţ de sediul liberalilor. Hotelul Triumf din Capitală ar putea trece din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, pentru a fi atribuit “unei instituţii publice”. Codruţa Kovesi a cerut în repetate rânduri un sediu nou pentru procurori, cel din Ştirbei Vodă ajungând să fie neîncăpător pentru activitatea DNA.

 

Procurorii DNA vor da birourile din Ştirbei Vodă pe camerele de hotel din Kiseleff. Aflat în administrarea RA-APPS, Hotelul Tiumf din buricul Bucureştiului ar putea deveni noul centru al luptei anticorupţie. Imobilul ar putea trece din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, în vederea atribuirii către o instituţie publică, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, discutat în şedinţa de ieri a Guvernului. “Prin trecerea în domeniul public al statului a Hotelului Triumf şi atribuirea, ulterioară, către una din entităţile care au vocaţie în acest sens va fi rezolvată o situaţie deosebit de dificilă, generată de lipsa unor sedii corespunzătoare”, se arată într-un document publicat pe pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

 

Nu-l cumpără nimeni

 

În acelaşi document se mai arată că nimeni nu a fost interesat de cumpărarea clădirii, iar exploatarea acesteia cu destinaţia de hotel s-a dovedit neprofitabilă până în prezent. Astfel, Consiliul de Administraţie al RA-APPS a aprobat în aprilie scoaterea de la vânzare a hotelului şi schimbarea destinaţiei acestuia în spaţiu administrativ. Dacă s-ar muta la hotel, procurorii DNA ar fi gard în gard cu sediul tradiţional al social-democraţilor din Kiseleff 10 şi la o aruncătură de băţ de sediul PNL din Modrogan. Estimat la peste 11 milioane de euro, Hotelul Triumf este situat în Şoseaua Kiseleff, numărul 12. Valoarea de inventar a terenului este de 45 de milioane de lei, în vreme ce clădirea a fost estimată la aproape 6 milioane de lei. Hotelul are mai multe anexe şi dispune de terenuri de tenis cu o suprafaţă de aproximativ 1300 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: sediul dna hotel triumf