x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea a dat milităria jos din pod înainte de startul campaniei

Dragnea a dat milităria jos din pod înainte de startul campaniei

de Marius Gîrlașiu    |    23 Sep 2016   •   19:40
 Dragnea a dat milităria jos din pod înainte de startul campaniei
Sursa foto: DIANA OROS

Comitetul Executiv al PSD organizat ieri în comuna tulceană Murighiol s-a transformat într-o adevărată execuţie în spatele uşilor închise. Liviu Dragnea şi-a ieşit din minţi după votul senatorilor PSD în favoarea lui Gabriel Oprea şi l-a muştruluit de faţă cu tot partidul pe liderul grupului din Senat, Mihai Fifor. Liderul social-democrat e convins că liberalii l-au scăpat intenţionat pe Oprea pentru a avea prilej să atace PSD în campanie.

Liviu Dragnea a bătut cu pumnul în masă în timpul şedinţei CEx desfăşurate ieri la Murighiol. Liderul PSD şi-a pierdut cumpătul după ce senatorii social-democraţi l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală pentru ucidere din culpă, iar în presă au apărut imagini cu senatorii PSD votând în favoarea Generalului. Potrivit unor înregistrări audio din timpul şedinţei, publicate de stiripesurse.ro, ţinta lui Dragnea a fost Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat. “Mihai, ce ți-am spus eu ție cu privire la votul din Senat referitor la ridicarea imunității lui Gabi Oprea, ca să înțeleg și eu ce s-a întâmplat?”, a tunat Dragnea în spatele uşilor închise. Fifor s-a apărat de tirul şefului spunându-i că îi suspectează pe liberali că au votat intenţionat în favoarea lui Oprea, însă a recunoscut că unii dintre pesedişti s-au lăsat influenţaţi de rugăminţile Generalului şi “au votat emoţional”. “Nu știam că sunt atât de emotivi. Constat că nu mai contează ce discutăm noi și contează emoția de moment. Știm că de la noi au fost puțini care au votat, dar de ce a trebui să se întâmple asta?”, a continuat tirada lui Dragnea. Mai mult, senatorii care au votat contrar indicaţiilor lui Dragnea au fost ameninţaţi ieri că locul lor pe listele parlamentare ar putea fi pus în pericol după actul de indisciplină din Senat. Ieşit din şedinţă, Dragnea şi-a vărsat nervii în faţa jurnaliştilor. “PNL e un partid ipocrit!”, s-a răstit şeful PSD, convins că liberalii i-au întins o capcană pentru a avea prilej să-i atace pe social-democraţi în timpul campaniei electorale. Negru de supărare, Dragnea a recunoscut totuşi că “unii au votat sentimental, dar eu nu accept aşa ceva”.

Nu vrea să recunoască

Episodul din Senat nu a fost singurul motiv pentru care Dragnea şi-a ieşit din pepeni în faţa liderilor centrali şi judeţeni. Şeful PSD i-a pus la punct şi pe social-democraţii care în ultima vreme au vehiculat tot mai des numele său drept cea mai sigură propunere de premier din partea partidului. Chiar dacă vizează fotoliul de la Palatul Victoria, liderul PSD se teme că numele său va fi linşat mediatic până la alegerile din 11 decembrie, iar astfel partidul va pierde din procente pe 11 decembrie. “Nu vreau să ducem această discuție despre persoane, așa cum vor adversarii noștri, pentru că ei nu au program de guvernare. L-a scris cineva, nici măcar nu-l înțeleg, dar asta este problema lor”, a explicat Dragnea. Apoi le-a indicat pesediştilor să prezinte în timpul campaniei doar măsurile pe care le pregăteşte partidul în programul de guvernare: “Oamenii vor să afle ce vor să facem pentru ei!”. S-a trecut apoi la lupta internă din interiorul partidului pentru diferitele ministere ale Guvernului dorit în Kiseleff. “Nu este stabilit niciun membru al Guvernului, nu este stabilit! Și vă rog să nu vă mai faceți de râs, cei care ar intenționa să se bată (n.r. - pentru un post de ministru), să nu vă lăsați tentați de presă. Câțiva dintre noi, vrând să pară importanți spun: știu eu care va fi următorul. În afară de faptul că îi expuneți pe niște oameni inutil, alții se simt frustrați”, a tunat Dragnea.

 

 

 

CITAT:

 

Liviu Dragnea, preşedinte PSD

 

Guvernul, dacă românii ne vor da încredere, îl vom face dacă președintele nominalizează omul PSD, atunci îl vom face împreună, transparent. Fiecare membru care va face parte din echipa guvernamentală va fi discutat serios aici în Comitetul Executiv și vă rog să înțelegeți acest lucru.

Dragnea a anunţat după CEx că intenţionează să candideze în decembrie pe listele PSD pentru Camera Deputaţilor. “Sunt toate şansele să da (n.r. - să candideze). Dacă organizaţia din Teleorman mă propune, mă gândesc serios să mă aprob. Deci... La Senat nu, mai ales după votul de zilele trecute chiar..."

PNL cere reluarea votului pentru Oprea

Liberalii au reacţionat şi ei dur după acuzaţiile venite în urma CEx-ului PSD din Deltă. “Liviu Dragnea ar trebui să evadeze din realitatea paralelă în care se află, în care PSD este un susţinător al egalităţii în faţa legii şi a justiţiei, un promotor al luptei anticorupţie, şi să recunoască ceea ce o ţară întreagă a văzut: senatorii PSD au votat secret pentru a-l proteja pe Gabriel Oprea de anchetă”, a transmis PNL într-un comunicat. “În situaţia dată, îi propunem lui Liviu Dragnea să aplice în cazul lui Gabriel Oprea aceeaşi măsură pe care a avut-o atunci când a reluat votul asupra Legii defăimării, anume să accepte reluarea votului”, a sunat propunerea liberalilor. “Pe ce motiv se cere reluarea votului? Nu există niciun motiv pe Regulament. Nu se va ajunge la reluarea votului fiindcă nu ai cum regulamentar”, a reacţionat vicele PSD al Senatului, Ioan Chelaru. Preşedintele Klaus Iohannis a comentat şi el votul Senatului în favoarea Generalului Oprea. “Acest vot arată foarte clar că este nevoie de o reînnoire, o curăţire a clasei politice şi de o reformă parlamentară. Până ce nu reuşim să avem oameni curaţi, dedicaţi, nu vom putea să mişcăm lucrurile” a declarat Iohannis după evenimentul "Pedalăm pentru Invictus 2017". Aseară, Oprea anunţa pe facebook că îi va solicita lui Tăriceanu să supună încă o dată la vot cererea DNA şi asigura că îi va ruga pe senatori să voteze pentru începerea urmăririi penale.

Liviu Dragnea l-a scos ţap ispăşitor pe liderul senatorilor PSD Mihai Fifor, cel care i-a scăpat din mână pe social-democraţii sensibili la rugăminţile lui Oprea. PNL a publicat ieri SMS-ul trimis de Oprea colegilor înainte votului din Senat. “Vă rog să mă ajutaţi la votul din Senat! Mulţumesc! Gabriel Oprea”, ar fi fost mesajul trimis la disperare de fostul vicepremier

×