x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Au dreptate oameni care spun că sistemul se sperie de o posibilă ascensiune a mea, că aş tăia nişte tentacule?

Dragnea: Au dreptate oameni care spun că sistemul se sperie de o posibilă ascensiune a mea, că aş tăia nişte tentacule?

18 Dec 2016   •   21:30
Dragnea: Au dreptate oameni care spun că sistemul se sperie de o posibilă ascensiune a mea, că aş tăia nişte tentacule?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că se întreabă dacă nu cumva au dreptate oameni care spun că "sistemul se sperie" de o posibilă ascensiune a sa, "pentru că ar tăia nişte tentacule", referindu-se la anunţul liberalilor privind intenţia de a solicita invalidarea mandatului său de deputat.

"Am fost întrebat de foarte multe ori dacă am de gând să declanşez suspendarea preşedintelui. Am spus mereu că nu am asta în obiectiv, în schimb, văd din cealaltă parte - nu le vin ideile de la ei (PNL, PMP, USR - n.r.), ei nu vor ca nici măcar deputat să fiu. De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea? Sau o lege prin care să mă evapor? Şi, dincolo de ridicolul situaţiei, şi văd că oamenii ăştia continuă să se umple de ridicol, nefiind conştienţi de faptul că scad şi mai multe ca şi percepţie, ca şi încredere, pe fond această problemă nu există", a declarat Dragnea la Antena 3.

Potrivit acestuia, Comisia de validare din noul parlament verifică două lucruri - dacă au fost îndeplinite condiţiile de eligibilitate pentru fiecare parlamentar ales şi dacă la aceste alegeri respectul a fost condamnat pentru fraude electorale sau încălcarea legislaţiei electorale.

"Or nu e cazul. Dincolo de cazul că eu am fost condamnat în acel proces 'super corect' pentru faptul că aş fi încălcat legea protecţiei datelor personale, şi prin asta aş fi adus foloase necuvenite PSD-ului contând în prezenţa la vot. Dar, dincolo de asta, eu încep să mă gândesc serios, cu toată sinceritatea spun, ce se află în spatele acestor atitudini. Au cumva dreptate oameni care au început să spună lucruri - că sistemul este speriat de o posibilă ascensiune a mea, de o posibilă prezenţă a mea în fruntea guvernului sau de o posibilă prezenţă a mea pur şi simplu în Parlament ca preşedinte al partidului, pentru că aş tăia nişte tentacule? Sau au dreptate oameni din structurile guvernamentale actuale care au început să-mi trimită semnale că în această guvernare s-au făcut lucruri destul de incorecte şi există o spaimă foarte mare că ele vor ieşi la iveală. Nu ştiu dacă ele vor ieşi la iveală sau nu, dar încep serios să-mi pun aceste întrebări, pentru că deja nu mai există logică politică în aceste acţiuni şi sincer chiar nu mai văd niciun semn de discuţie despre viitorul României", a susţinut liderul PSD.

El a adăugat că în toată această campanie a încercat să aibă o atitudine şi un discurs "cinstit şi corect şi foarte transparent şi consecvent" şi a arătat că s-a constituit o presiune publică foarte mare asupra sa.

"Vă mărturisesc că, după alegeri, până în momentul de astăzi, şi nu ştiu când se va încheia, s-a constituit o presiune publică foarte mare pe mine, de la oamenii care au votat cu noi şi care ne susţin, şi ea este generată într-adevăr şi de răscolirea unor amintiri dureroase de la Referendumul din 2012, când 7,4 milioane de români au votat şi o erată a Curţii Constituţionale a anulat pur şi simplu votul, fără niciun fel de ezitare. În aceste condiţii, încerc foarte mult să-mi păstrez echilibrul şi sper să reuşesc, pentru că ceea ce m-a interesat de când am preluat conducerea PSD a fost un singur lucru - România. Programul de guvernare pe care l-am făcut, sper să-l conving şi pe colegul meu de partid la Gorj că eu am făcut programul de guvernare, l-am făcut având ca obiectiv creşterea economică sustenabilă a României şi justiţie socială. În acelaşi timp, nu am de gând să pornesc niciun război politic, niciun un conflict inutil. Mi-aş dori, de asemenea, ca şi de cealaltă parte să fie acelaşi tip de abordare. Din păcate, până acum acest lucru, încă mai aştept", a spus preşedintele PSD. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea