x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Avem majoritate în Parlament pentru a putea trece o moţiune de cenzură şi legi importante

Dragnea: Avem majoritate în Parlament pentru a putea trece o moţiune de cenzură şi legi importante

11 Aug 2016   •   16:45
Dragnea: Avem majoritate în Parlament pentru a putea trece o moţiune de cenzură şi legi importante
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

PSD şi ALDE au majoritate în Parlament pentru a putea trece o moţiune de cenzură şi legi importante, a susţinut, joi, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.


"Am văzut reacţiile mai multor lideri politici, unii mai vechi, alţii mai noi, alţii căsătoriţi de curând. Îi asigur că avem majoritate în Parlament. La această oră, noi avem majoritate în Parlament pentru a putea trece şi o moţiune de cenzură, şi legi importante", a declarat Dragnea într-o conferinţă de presă la sediul ALDE.

Întrebat pe ce se bazează, el a arătat că "pe voturile unor parlamentari".

"În ultimele zile am făcut toate calculele, toate discuţiile şi toate analizele. Avem la această oră majoritate în Parlament şi pentru o eventuală moţiune de cenzură, şi pentru a stopa anumite derapaje dacă vor apărea, şi pentru a promova legi importante. Discuţia din aceste zile despre oportunitatea sau posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură a avut un efect concret astăzi pe care ni l-am atins - şi anume, veteranii de război, persoanele cu dizabilităţi îşi vor recăpăta drepturile, deci este un lucru deja declarat. Sper ca dl Cioloş ceea ce a declarat va şi face. Şi, doi, posiblitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern nu este exclusă, asta trebuie să se înţeleagă", a spus preşedintele PSD.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinte al Senatului, consideră că trebuie abordată o atitudine responsabilă, "pentru a nu fi declanşată o bombă nucleară", şi a criticat Guvernul, despre care spune că "lucrează împotriva României".

"Sentimentul meu este că mulţi au o singură dorinţă - să-şi pună în cartea de vizită faptul că au fost miniştri şi să se întoarcă la Bruxelles să îşi depună dosarul pentru un post care, în loc să fie plătit cu 10.000 de euro pe lună, să fie plătit cu 15.000 de euro. Ăsta cred că este obiectivul multora. Eu, totuşi, cred că măcar poate aşa arătându-le că nu sunt într-un sat fără câini şi că suntem cu ochii pe ei o să fie mai prudenţi în viitor. (...) Moţiunea de cenzură rămâne o opţiune pe care nu o eliminăm nici până în ultima zi. Dar, în acelaşi timp, ştim şi care sunt toate consecinţele unei moţiuni de cenzură într-un sistem constituţional cum este cel al nostru. (...) Şi, cu responsabilitatea pe care o avem, nu vrem să declanşăm în acest moment o bombă nucleară, care sigur că are efecte. Oamenii suportă consecinţele, Guvernul poate să spună: "Nu mai putem să facem nimic, iată că am fost limitaţi în capacitatea şi plaja de acţiune, cântărim toate lucrurile astea, dar sigur că nici nu putem să acceptăm greşelile să continue, gafele să se înmulţească", a arătat preşedintele Senatului.

Potrivit acestuia, dacă Guvernul va demonstra o atitudine "antinaţională" faţă de capitalul românesc, ALDE va repune pe tapet, alături de PSD, oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură "care poate să sancţioneze simbolic acest Guvern".

"Nu ne dorim să ajungem la Putere decât prin votul cetăţenilor, nu vrem să încercăm un artificiu parlamentar care este constituţional, dar să ajungem mai devreme la putere, nu acesta este lucrul pe care îl dorim. Dorim să transmitem un mesaj foarte clar - că vedem incompetenţa care domneşte în toate domeniile. (...) Guvernul tehnocrat se dovedeşte de slabă factură la nivelul competenţei şi văd că încep să devină jucători politici şi lucrul ăsta sigur că nu-l trecem cu vederea şi ne rezervăm dreptul de a fi critici şi de a-i sancţiona. Nu se mişcă niciun program pentru sprijinirea IMM-urilor, totul este blocat. Vreau să înţeleagă actualul Guvern că nu sunt în situaţia de a fi stăpâni într-un sat fără câini. Cam asta se întâmplă, văd că-şi imaginează că au primit legitimitate, poate le-a dat cineva de la Bruxelles legitimitatea pe care de fapt nu o au în interior şi încearcă să reglementeze în mult prea multe domenii şi, nu numai atât, Guvernul se distinge prin planuri de anvergură pe termen lung şi o proastă gestiune a problemelor curente. Guvernul tehnocrat trebuia să aibă exact abordarea inversă", a spus Tăriceanu.

Sursa: AGERPRES

×