x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Deocamdată, Parlamentul rămâne în această structură, chiar dacă nu convine USR

Dragnea: Deocamdată, Parlamentul rămâne în această structură, chiar dacă nu convine USR

26 Oct 2018   •   19:19
Dragnea: Deocamdată, Parlamentul rămâne în această structură, chiar dacă nu convine USR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri că Parlamentul rămâne deocamdată în structura actuală, chiar dacă nu convine USR. 

"Deocamdată, Parlamentul României rămâne în această structură, chiar dacă nu convine USR. Am înţeles, până când acest partid de extremă dreaptă, acest partid radical, USR, va rămâne singur în România şi să aibă o conducere dictatorială, pentru că asta este esenţa atitudinii lor, o activitate parlamentară, o activitate de conducere fără niciun fel de dialog şi doar prin forţă şi prin duritate, până atunci, parlamentarismul există, pentru că este esenţa democraţiei", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat ce le răspunde celor din Opoziţie care i-au cerut demisia lui şi colegilor săi de partid după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale o serie de articole din Codurile penale. 

El a adăugat că USR trebuie să dea răspunsuri la faptul că au avut finanţare ilegală în anumite campanii. 

"Sigur că acum au protecţie din partea organelor statului, dar la un moment trebuie să dea răspuns şi la întrebarea asta, cineva s-o găsi, vreun procuror, în România, vreodată, ca să lămurească şi aceste lucruri, pentru că vorbim de ilegalităţi. În ceea ce priveşte decizia Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea. Nu i-am auzit urlând, nu i-am auzit criticând sau înjurând, sau ţipând în toată perioada în care Codurile penale adoptate şi susţinute, elaborate de Monica Macovei şi acoliţii au avut deja peste 150 de articole declarate neconstituţionale, articole pe care mii de oameni din România au suferit şi suferă în continuare", a menţionat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea