x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu s-a pus problema excluderii Gabrielei Firea din PSD

Dragnea: Nu s-a pus problema excluderii Gabrielei Firea din PSD

19 Noi 2018   •   19:38
Dragnea: Nu s-a pus problema excluderii Gabrielei Firea din PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu s-a pus problema în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a excluderii din partid a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

El a negat totodată că s-a întâlnit cu primarii de sectoare "să desfiinţeze Bucureştiul", aşa cum a fost acuzat în spaţiul public de primarul Capitalei.

Dragnea a mai spus că nu are rost să se facă un paralelism între situaţia Gabrielei Firea şi a parlamentarilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

"Sunt lucruri total diferite, dimpotrivă, orice măsură de genul ăsta poate să aibă şi un revers la un moment dat, depinde doar de comportamentul şi atitudinea fiecăruia. Deci, în primul rând, nu are rost să facem un paralelism sau o comparaţie între cele două situaţii şi, trei - nu s-a pus, nu a dorit nimeni ca doamna Firea, primarul general al Capitalei, să fie exclusă. Aici nu e vorba de cine a criticat mai mult sau mai puţin. (...) N-am vrut să ies public până astăzi despre unele afirmaţii care s-au făcut în spaţiul public de doamna Firea. Am încercat să o conving, de fapt, că ceea ce a spus nu era adevărat. Nu m-am întâlnit cu primarii de sectoare pentru a desfiinţa Bucureştiul. În primul rând, aşa ceva nu se poate. (...) Nu s-a pus problema ca primarul general, membru PSD, să fie exclus din PSD, dimpotrivă, încă îmi exprim speranţa că primarul Capitalei şi primarii de sectoare se vor concentra pe ceea ce au promis în campania electorală, pe ceea ce aşteaptă bucureştenii şi pe rezolvarea unor probleme serioase cu care se confruntă Capitala noastră nu de ieri, de azi", a susţinut el.

Liviu Dragnea a adăugat că nu s-a întâlnit cu primarii de sectoare pentru a face "şase oraşe în Bucureşti", "pentru a lua banii de la Bucureşti, să-i ducă nu ştiu unde".

"A fost o solicitare din partea colegilor de la Bucureşti, la ultima şedinţă a CExN, să avem o discuţie, ne-am întâlnit a doua zi, marţi, mi-au zis că vor să participe la elaborarea noului proiect de repartizare şi de formare a bugetele locale. Le-am spus că, din punctul meu de vedere, trebuie să o aştepte pe doamna Firea care era plecată din ţară şi împreună să meargă la Ministerul Finanţelor, toţi şapte, şi să discute cu argumente pe masă care este cel mai bun sistem de alocare a fondurilor în interiorul municipiului Bucureşti. Am şi vorbit cu domnul ministru Teodorovici, urmând ca, atunci când trebuia să se întoarcă doamna Firea, să meargă să discute. Eu cred că şi acum îi aşteaptă domnul Teodorovici. Nu e bine să rămână în spaţiul public aceste lucruri neadevărate. În acelaşi timp, nu sunt de acord ca să se mai continue cu aceste aprecieri, cu aceste afirmaţii că eu nu susţin sau că blochez nu ştiu ce proiecte în Bucureşti. Nici nu am cum şi nici nu fac lucrul ăsta. Şi Guvernul şi fiecare minister încearcă să ajute Bucureştiul, aşa cum încearcă să ajute orice comunitate din această ţară. Doamna prim-ministru are toată deschiderea, Guvernul are toată deschiderea, rămâne doar să se poarte discuţii aplicate şi care să aibă un rezultat care să fie pus în aplicare", a afirmat liderul PSD. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea