x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Un viitor Guvern PSD va stabili un parteneriat corect cu administraţia locală pentru rezolvarea problemelor Capitalei

Dragnea: Un viitor Guvern PSD va stabili un parteneriat corect cu administraţia locală pentru rezolvarea problemelor Capitalei

17 Noi 2016   •   22:30
Dragnea: Un viitor Guvern PSD va stabili un parteneriat corect cu administraţia locală pentru rezolvarea problemelor Capitalei

Un viitor guvern PSD va stabili la nivelul Capitalei un parteneriat corect şi eficient cu administraţia locală, pentru a rezolva marile probleme cu care se confruntă Bucureştiul, a declarat joi preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea. 

"Vă asigur (...) că un viitor Guvern PSD va stabili un parteneriat cinstit, corect şi eficient cu dumneavoastră pentru a munci împreună să rezolvăm marile probleme ale Bucureştiului", a spus Liviu Dragnea, la un eveniment al candidaţilor PSD Bucureşti, intitulat "Marile proiecte ale Capitalei şi ale zonei metropolitane". 

Preşedintele PSD a menţionat printre problemele majore cu care se confruntă bucureştenii traficul rutier aglomerat şi furnizarea energiei termice. 

"În noi veţi avea un partener care să ducă la capăt transferul ELCEN către administraţia din Bucureşti şi vom stabili împreună care este cea mai bună procedură legală pentru asta. (...) Bucureştiul trebuie să aibă propria sursă de energie termică", a afirmat Liviu Dragnea. 

Potrivit acestuia, o altă mare provocare pentru Capitală este curăţenia, respectiv problema depozitării deşeurilor. 

"Vă asigur, stimaţi colegi din administraţia locală, că există deschidere şi un plan serios şi sursa financiară pentru ca imediat, în 2017, să avem nişte intervenţii intermediare pentru ca bucureştenii să nu fie sub riscul unui impact negativ din partea unei situaţii pe care nu ne-o dorim niciunul", a spus Dragnea. 

Liderul PSD a reiterat că obiectivul principal al social-democraţilor - "creşterea clasei de mijloc" - va fi îndeplinit şi la nivelul Bucureştiului. 

"Locurile de muncă bine plătite reprezintă unul din obiectivele noastre majore. (...) De asemenea, veţi avea sprijinul nostru pentru Legea Capitalei. Este o lege care trebuie modificată în sensul bun", a precizat el. 

În cadrul evenimentului, preşedintele PSD a prezentat şi "marile proiecte pentru Bucureşti" pe care le are în vedere o viitoare guvernare social-democrată. 

El a precizat că, în domeniul infrastructurii, PSD are în vedere transferarea metroului sub administraţia Capitalei, cu asigurarea finanţării pentru finalizarea magistralelor aflate în lucru sau în faza de proiect. "În programul nostru sunt cele trei magistrale importante: Aeroportul Otopeni - 1 Mai, (...) Berceni - Pipera, precum şi Râul Doamnei - Eroilor, Eroilor - Iancului", a reamintit Dragnea. 

Tot la capitolul infrastructură, liderul PSD s-a referit la lărgirea pe patru benzi a Centurii Bucureştiului până în anul 2020 şi la necesitatea construcţiei unei "autostrăzi-inel a Bucureştiului, inelul zero, cu 102 kilometri, cu 1,3 miliarde de euro". "Există sursa de finanţare prevăzută, face parte din Coridorul IV Constanţa - Bucureşti - Sibiu - Nădlac", a completat el. 

În domeniul sănătăţii, liderul PSD a menţionat ca obiectiv central construcţia unui "complex medical în valoare de 1,1 miliarde de euro (...) spitalul republican Carol Davila". 

Dragnea a susţinut că în programul de guvernare al PSD se regăseşte şi creşterea salariilor medicilor. 

"Pentru medici salariile vor fi în felul următor: 1.200 de euro pentru medic rezident gradul I, ca bază, ajungând până la 3.600 de euro pentru un medic primar gradul V, ATI, urgenţă. (...) Pentru toate nivelele de salarizare pentru medici impozitul pe venit va fi zero", a afirmat el. 

Preşedintele PSD a anunţat că o viitoare guvernare social-democrată va pune în operă "un program de asistenţă medicală şi tratament gratuit stomatologic pentru toţi copiii până la 14 ani". 

La capitolul Educaţie, Dragnea s-a angajat că un viitor Guvern PSD are în plan finanţarea a 300 de grădiniţe pentru Bucureşti, precum şi construcţia de cămine studenţeşti. 

De asemenea, potrivit lui Dragnea, în completare la programele de bursă lansate de primarul general al Capitalei pentru studenţii care sprijină diverse activităţi ale vârstnicilor sau acordă meditaţii şcolarilor, un viitor executiv PSD va suplimenta cuantumul bursei cu o sumă egală, respectiv 500 de lei. "Ca şi informatizare, internet în toate şcolile din Bucureşti, (...) wirelles în toate campusurile universitare, o bibliotecă universitară, precum şi un catalog electronic", a mai spus Liviu Dragnea. AGERPRES

×