x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă critică legile pentru securitate: Asistăm la o captură a statului de către SRI

Drulă critică legile pentru securitate: Asistăm la o captură a statului de către SRI

07 Iun 2022   •   17:11
Drulă critică legile pentru securitate: Asistăm la o captură a statului de către SRI
Sursa foto: Lucian Alecu

„Niciun om din această țară nu-și dorește să trăiască sub supravegherea serviciilor”, spune liderul interimar al USR, Cătălin Drulă.

„Mă adresez tuturor autorilor necunoscuți ai pachetului de legi care crește puterea serviciilor secrete. Niciun om din această țară nu-și dorește să trăiască sub supravegherea serviciilor sau să trăiască într-o permanentă stare de urgență mascată sau să ajungă, obligat-forțat, colaborator al serviciilor secrete. Nimeni nu mai vrea categorii speciale și noi imunități în fața Justiției. Dar fix asta vedem că dorește sistemul prin fantomaticul pachet de legi pentru siguranța națională”, spune Cătălin Drulă.

Liderul interimar al USR îl critică pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că „a trădat societatea civilă”.

„Vedem că vrea o militarizare a guvernării și a administrației, vedem că apără serviciile secrete, chiar și când sunt suspecte că deturnează fonduri operative. (...) Serviciile secrete nu au voie să fie deasupra legii. Am văzut că nimeni nu-și asumă acest pachet de legi. Nu avem voie să ne uităm impasibili la subordonarea totală a României față de serrviciile secrete. Românii nu au votat SRI și SIE. (...) O asemenea nenorocire, cum sunt aceste legi, să nu se întâmple României, pentru că aceste inițiative legalizează unele puteri pe care serviciile le-au dobândit deja, dar acum vor și acoperirea legală. Asistăm la o captură a statului de către SRI, în special”, adaugă Drulă.

El precizează că USR propune măsuri pentru întăritrea controlului civil real asupra serviciilor secrete

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă