x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă, despre dosarul vaccinurilor: Nu ne vor intimida, PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID

Drulă, despre dosarul vaccinurilor: Nu ne vor intimida, PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   20:54
Drulă, despre dosarul vaccinurilor: Nu ne vor intimida, PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele USR, Cătălin Drulă, a comentat solicitarea DNA pentru anchetarea foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Nu ne vor intimida, PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID, a spus Drulă.

Liderul USR susține că este vorba despre dosare politice.

„Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit. Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze. Vlad Voiculescu este un om cinstit, care în cele 3 luni ca ministru, a acționat responsabil și cu patriotism”, a spus Drulă.

Președintele USR mai spune că PNL și-a asumat vaccinarea.

„PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID. Premierul Cîțu și ministrul Apărării Ciucă, șeful dlui. Gheorghiță de la Comitetul de vaccinare au coordonat acest proces. N-am fost de acord cu ei la multe decizii, iar Vlad Voiculescu a și fost dat afară din guvern pentru că i-a deranjat pe speciali care voiau centre de vaccinare doar pentru ei. Totuși, deciziile de oportunitate, mai ales în condiții de criză, sunt exact asta. Au decis Iohannis și Cîțu comandarea a prea multe vaccinuri bazat pe informațiile de atunci? Posibil, cu mintea de acum, dar nu așa se judecă într-o criză și nu e nimic “penal” în asta. Uniunea Europeană a comandat 4,6 miliarde de doze la o populație de 450 de milioane. Nu se știa la acel moment ce se va întâmpla cu producția, ce tulpini vor apărea, de câte rapeluri va fi nevoie. Vrea DNA să-i investigheze și pe ei?”, a mai transmis Drulă.

Liderul USR îi atacă pe guvernanți.

„PSD s-a aruncat asupra acestei teme false pentru a acoperi portbagajele cu bani, azilele groazei și toate actele de corupție oribilă care au mutilat România. PNL se teme de crearea Polului de Dreapta care îi va trimite la lada de gunoi a Istoriei pentru ce fac țării. Împreună vor să guverneze întru hoție încă 4 ani cu un măscărici convenabil ca singură Opoziție. Ne hărțuiesc zilnic, ei și trompetele media, ne amenință primarii, ne spun că dacă nu ne potolim nu va fi bine. În timp ce distrug economia României și prăduiesc bugetul țării”, a precizat Cătălin Drulă.

DNA a anunțat joi că vrea să ancheteze trei membri ai guvernului Câțu în dosarul vaccinurilor. Surse apropiate anchetei susțin că este vorba despre fostul premier Florin Câțu și de foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Potrivit surselor, DNA solicită ridicarea imunității parlamentare a fostului premier Florin Câțu și cere avizul președintelui Klaus Iohannis pentru anchetarea foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri în România din perioada pandemiei.

Cei trei sunt vizați de DNA pentru presupuse fapte de complicitate la abuz în serviciu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă dosar vaccinuri