x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Legea creșterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susține o moțiune

Drulă: Legea creșterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susține o moțiune

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   22:45
Drulă: Legea creșterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susține o moțiune

Legea creșterii taxelor a lui Marcel Ciolacu și a PNL-ului este un atac direct asupra economiei românești, spune, marți, președintele USR. Acesta a mai declarat că a înțeles din declarațiile lui Kelemen Hunor că UDMR ar susține moțiunea de cenzură.

„PSD și PNL cresc taxele românilor, ale micilor afacerilor, ale antreprenorilor, ale tuturor categoriilor pe care au putut să le taxeze, pentru a băga bani în buzunarul clientelei de partid. Dacă de la PSD, de la Marcel Ciolacu ne-am fi așteptat la un asemenea comportament în care bagă mâna în buzunarul românilor pentru a hrăni clientela de partid, acest lucru nu ar fi fost posibil fără complicitatea PNL, fără complicitatea ministrului de Finanțe care este din partea PNL, domnul Boloș, un partid care a uitat să fie liberal, care nu este de dreapta. Evident ne vom opune cu toate forțele acestui act profund nedrept care lovește în economia românească, lovește în antreprenori, în profesiile liberale, în oricine poate în mintea lor poate să contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD și PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finanțarea clientelei de partid. Asta înseamnă și moțiune de cenzură, pentru care discutăm cu toate forțele democratice din Parlament”, declară Cătălin Drulă.

El spune că liderul UDMR nu a exclus să susțină moțiunea de cenzură.

„Eu am înțeles de la declarațiile domnului Kelemen Hunor că ia în calcul și să semneze o moțiune de cenzură, cred că este nevoie de toate forțele democratice din Parlament care să transmită un semnal acestei guvernări anti-românești, anti economia românească, că Parlamentul se opune. O să fiu foarte sincer, această moțiune nu are șanse să treacă fără voturile PNL și la cum arată acest partid capturat care nu mai este de dreapta, probabil nu va trece, dar este important acest lucru în sine, ca românii să vadă că PNL i-a trădat încă o dată în Parlament”, adaugă Drulă.

USR transmite că „antreprenorii vor fi loviți de creșteri de taxe, iar oamenii vor fi loviți de creșteri de prețuri într-o perioadă în care inflația este deja mare”.

Potrivit formațiunii, „măsurile de sunt doar o diversiune, nu fac nicio economie substanțială”.

„Trebuie tăiate pensiile speciale, sinecurile, trebuie oprită finanțarea clientelei toxice și hapsâne a PSD și PNL”, subliniază Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai spus că au discuții cu toate forțele democratice din Parlament și au în lucru textul moțiunii de cenzură.

Drulă a mai spus că AUR nu poate depune moțiune de

„Ceea ce fac este să maimuțărească aceste procese depunând un umăr inferior de semnături. Nu, nu vom discuta cu extremiștii din Parlament”, încheie liderul USR.

USR cere Guvernului PSD-PNL să renunțe urgent la măsurile fiscale „care îngroapă economia și lovește în oamenii care muncesc”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Drulă guvern moţiune