x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Duel Nastase - Iliescu

Duel Nastase - Iliescu

02 Mar 2005   •   00:00

Adrian Nastase si Ion Iliescu, marti seara, pe micul ecran, la aceeasi ora. Nastase la Marius Tuca Show, pe Antena 1, Iliescu la "Vorbe despre fapte", pe TVR. Vorbesc amandoi de candidatura proprie pentru o functie de conducere in partid si isi taxeaza unul altuia greselile.


LAVINIA DIMANCEA

CONTRE. Adrian Nastase si Ion Iliescu s-au intepat pe tema oamenilor pe care fiecare i-a promovat in partid si care ulterior nu au raspuns asteptarilor
Adrian Nastase a declarat, la Antena 1, ca va candida pentru postul de presedinte al PSD doar daca Ion Iliescu nu va candida pentru aceasta functie. "Daca domnul Iliescu candideaza la postul de presedinte, atunci eu voi candida pentru postul numarul doi, probabil presedinte executiv, din respect pentru domnul Iliescu si pentru ceea ce a facut pentru acest partid si pentru tara noastra", a spus Nastase. El a precizat ca nu ii este teama sa candideze impotriva lui Iliescu si ca "inteligenta politica nu este sa te bati cu cineva, ci sa te intelegi cu cineva". La cealalta emisiune, Ion Iliescu nu a spus clar ca va candida pentru sefia partidului, dar crede ca "e posibil". "Mai avem doua luni pana la Congres, dar probabil ca voi participa", a precizat senatorul PSD.

CRITICI. Comentand raportul lui Ion Iliescu de la Biroul Executiv in care acesta critica rezultatele alegerilor si prestatia PSD, Nastase a replicat: "Domnul Iliescu nu a fost in partid in ultimii 4 ani si, privind din afara, partidul a vazut lucrurile intr-un anumit fel. Poate ca a vazut mai clar anumite greseli, dar poate, pe de alta parte, nu a inteles unele dintre lucrurile importante care s-au intamplat in partid". Pentru ca Ion Iliescu a tot vorbit in ultima vreme de promovarea "novicilor" in functii de conducere, Nastase l-a taxat si el. "Si Melescanu a fost promovat de domnul Iliescu direct vicepresedinte si nu a confirmat. Au fost si alti oameni care nu au confirmat, pentru domnul Iliescu si Eugen Mihaescu, spre exemplu". La TVR, Iliescu a criticat si el numirea lui Cozmin Gusa si a "vreo 10" functii la partid, exprimandu-si dezacordul fata de "aducerea unui om din afara si pus in fruntea partidului sau in functie de mare responsabilitate pe linie de partid".

NERVOZITATE. Nastase a dezaprobat si razboiul de declaratii dintre Iliescu si Geoana. El spus ca nu este de acord nici cu formularea de "prostanac" a lui Ion Iliescu, dar nici cu raspunsul lui Geoana. Iliescu a venit si el cu explicatii, precizand ca nu a facut acea afirmatie, pentru ca Geoana ar putea sa ii fie contracandidat la sefia PSD. "Nu, n-a fost nici un fel de atac. Aici discutam despre gestionarea fazei ultime a competitiei electorale si ca s-a gestionat nu foarte intelept acest lucru. Atat domnul Nastase, cat si domnul Geoana, maniera in care au prezentat si negocierile cu UDMR si atitudinea fata de voturile PRM au fost receptate, precum se stie, negativ, mai ales in Ardeal", a spus Iliescu. "Cred ca e o stare de nervozitate care ii caracterizeaza pe multi oameni din partid in momentul de fata", a adaugat Iliescu. Geoana a declarat ieri ca a avut o discutie cu Ion Iliescu si ca acesta regreta cuvintele pe care le-a spus. Intrebat daca intentioneaza sa candideze la presedintia PSD, Geoana a spus ca in urmatoarele zile se va consulta cu unii colegi de partid si, daca va avea sprijinul necesar, va candida la presedintia PSD.

SEDINTA. Candidatura lui Ion Iliescu la sefia PSD face obiectul unei rezolutii de sustinere pe care Organizatia PSD Bucuresti urma sa o adopte in cursul serii de ieri, la Conferinta municipala. Pe agenda reuniunii mai figurau alegerea presedintelui organizatiei, cel mai probabil in persoana lui Dan Ioan Popescu, singurul care si-a anuntat de altfel candidatura. Potrivit unor surse din organizatie, citate de Mediafax, in cadrul conferintei urmau sa fie prezentate si propunerile filalei bucurestene privind modificarea Statutului PSD, cea mai importanta fiind aceea ca la Congres sa fie ales doar presedintele partidului.
×
Subiecte în articol: politic partid psd nastase domnul iliescu ion