x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Echipa ALDE își contrazice președintele: nu vrea un proiect politic alături de PMP

Echipa ALDE își contrazice președintele: nu vrea un proiect politic alături de PMP

03 Sep 2022   •   16:30
Echipa ALDE își contrazice președintele: nu vrea un proiect politic alături de PMP

Echipa din conducerea ALDE se poziționează impotriva propriului președinte și anunță că nu vrea niciun proiect politic alături de PMP. Reacția apare după ce Daniel Olteanu, liderul ALDE, a participat la un eveniment al PMP în care s-a vorbit despre un proiect comun.

Reacția apare după ce Daniel Olteanu, liderul ALDE, a participat la un eveniment al PMP în care s-a vorbit despre un proiect comun. Membrii Biroului Politic Central al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au semnat un document prin care își exprimă poziția față de participarea lui Daniel Olteanu, președintele ALDE, la Școala de Vară a Organizației de Tineret a PMP.

„Domnul Daniel Olteanu a participat la evenimentul organizat de către Partidul Mișcarea Populară fără a avea vreun mandat din partea conducerii ALDE. Așadar, orice angajament și orice declarații făcute de domnia sa în cadrul Școlii de Vară a Organizației de Tineret a PMP au fost în nume personal, sub nicio formă în numele ALDE”, scrie în documentul semnat de membrii conducerii ALDE.

Conducerea ALDE mai spune că nu își dorește să realizeze un proiect politic cu PMP.

„ALDE nu și-a exprimat vreun moment dorința de a realiza un proiect politic alături de PMP. Orice decizie privind angajamentele politice sau posibile alianțe politice trebuie să fie discutate și agreate împreună cu membrii ALDE și ai conducerii partidului, nu asumate pe persoană fizică. ALDE nu își dorește să realizeze niciun proiect politic cu partidul lui Eugen Tomac și al lui Traian Băsescu, cel care pe parcursul mandatului său a atacat în mod constant ALDE. Nu putem sta la aceeași masă cu cei care au tăiat veniturile românilor, au distrus economia țării și și-au bătut joc de statul de drept din România și de drepturile și libertățile cetățenilor”, precizează reprezentanții ALDE.

PMP a invitat ALDE să pune bazele „unui proiect comun” care „să ofere României stabilitate şi echilibru”. În deschiderea Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret, preşedintele PMP, Eugen Tomac, l-a avut ca invitat special pe Daniel Olteanu, preşedintele ALDE.

„Invitaţia a fost făcută de către PMP pentru a gândi un proiect comun care să ofere României stabilitatea şi echilibrul de care românii au atâta nevoie. Mesajul celor doi lideri a fost unul clar: direcţia în care ţara se îndreaptă în prezent este una greşită. PMP şi ALDE își doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie”, scrie într-o postare pe Facebook a Partidului Mișcarea Populară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ALDE