x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu nu mai candidează la europarlamentare

Elena Băsescu nu mai candidează la europarlamentare

24 Mar 2014   •   11:18
Elena Băsescu nu mai candidează la europarlamentare
Sursa foto: Bogdan Danescu/Mediafax Foto

Europarlamentarul Elena Băsescu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă prin care s-a anunţat înscrierea sa în Partidul Mişcarea Populară, că nu va candida la alegerile europarlamentare.

Elena Băsescu a precizat că deşi a reuşit să strângă cu uşurinţă numărul necesar de semnături, 100.000, pentru a candida independent la europarlamentare şi deşi i s-a propus, ulterior, înscrierea pe un loc eligibil, locul II pe lista PMP, a refuzat acest lucru, considerând că ar fi un "troc imoral" să accepte oferta.

"La fel ca în anul 2009 am strâns cu foarte mare uşurinţă numărul necesar de semnături pentru a candida ca şi independent la alegerile europarlamentare. Am apelat la cunoştinţele din toate partidele politice, la prieteni şi la familie. Doresc să mulţumesc prietenilor mei de la Mişcarea Populară pentru faptul că mi-au oferit poziţia a II-a pe lista lor, însă mi se pare o favoare mult prea mare pentru un partid abia înfiinţat, pentru un partid care nu a trecut încă testul electoral. Mi s-ar părea un troc imoral pe care l-aş face în schimbul susţinerii pe care tatăl meu a acordat-o înfiinţării acestui partid. Poziţionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora. Aşa cum aţi observat şi dumneavoastră, presa, trocurile imorale sunt rezervate marilor justiţiari. Deşi am numărul necesar de semnături pentru a candida ca şi independent, nu voi candida, deoarece nu doresc să iau 1-2-3 sau poate chiar 4 procente din scorul Partidului Mişcarea Populară", a declarat Elena Băsescu.

Ea a adăugat că-şi doreşte ca proiectul Mişcarea Populară să reuşească şi în 2016 să dea Guvernul.

"După cum ştim cu toţii, domnul Mircea Diaconu stă căţărat pe antene în faţa Teatrului Nottara, încercând să strângă semnăturile. Dacă doreşte să interpreteze rolul EBA în campania pentru europarlamentare 2009, o să-i ofer semnăturile mele, i le trimitem. Îmi exprim speranţa ca toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea voturile Partidului Mişcarea Populară, şi nu altor partide, mai ales Partidului Democrat Liberal care pe poziţii eligibile are persoane care şi-au depăşit demult vârsta pensionării şi care reprezintă trecutul. Noi, Mişcarea Populară, reprezentăm viitorul şi în niciun caz să-şi dea voturile PSD-ului sau PNL-ului, care au pe liste numai neveste disperate, precum şi gaşca lor de prietene", a declarat Elena Băsescu.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a salutat intrarea în PMP a Elenei Băsescu, considerând momentul ca fiind unul foarte important pentru viitorul PMP.

"Este un moment important pentru Mişcarea Populară. Ne-am propus să devenim vocea cea mai dinamică, cea mai activă, cea mai performantă pe dreapta. Şi mă bucur că mesajul pe care l-am lansat în urmă cu câteva săptămâni devine din ce în ce mai important pentru Partidul Mişcarea Populară, pentru că astăzi este o zi extrem de importantă şi îi urăm bun venit doamnei Elena Băsescu în rândurile Partidului Mişcarea Populară", a declarat Eugen Tomac.

Elena Băsescu a demisionat azi din PDL. 

"Domnule preşedinte Vasile Blaga, vă informez cu privire la decizia mea definitivă şi irevocabilă de a demisiona din Partidul Democrat Liberal, începând cu momentul înregistrării acestui document. Le mulţumesc membrilor Partidului Democrat Liberal pentru colaborare şi le doresc succes pe viitor", se arată în cererea de demisie a Elenei Băsescu.

×