x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Europarlamentarul Maria Grapini, copresedintele Partidului Puterii Umaniste social liberal, îl somează pe Prim - Ministrul Norvegiei

Europarlamentarul Maria Grapini, copresedintele Partidului Puterii Umaniste social liberal, îl somează pe Prim - Ministrul Norvegiei

13 Ian 2016   •   10:40

Europarlamentarul Maria Grapini, Co-preȘedinte al Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal, a transmis o scrisoare Prim – Ministrului Norvegiei prin care solicită rezolvarea cazului care a pus toată Europa pe jar:

Stimată doamnă Prim Ministru,
Vă scriu în calitate de Membru al Parlamentului European, reprezentând Romania, în legătură cu o petiție pe care am primit-o la cabinetul meu privind cazul Familiei Bodnariu.
Familia Bodnariu compusă din Marius - cetățean român, Ruth Bodnariu - cetățean norvegian Și cei 5 copii (dintre care cel mai mic având doar 3 luni), locuiesc în Norvegia de 10 ani Și au depus toate eforturile pentru a- Și întemeia o familie. Pe 16 noiembrie 2015, Protecția Copilului din Norvegia a ridicat băieții cei mari ai familiei Bodnariu din fața scolii fără Știrea părinților. Ulterior, au luat Și ceilalți doi băieți din casa părinților cu forța. Pe 17 noiembrie, fără niciun ordin judecătoresc sau alte documente, Protecția copilului din Norvegia a luat Și bebeluȘul de numai 3 luni pe motiv ca mama ar fi reprezentat un pericol pentru acesta. Pe 18 Noiembrie, aceȘtia au notificat familia Bodnariu despre separarea celor 5 copii în două familii diferite Și despre faptul că aceȘtia au început să se obiȘnuiască cu noul lor stil de viață.

Din documentele care mi-au fost puse la dispoziție am putut observa faptul ca Marius si Ruth au construit o familie normală conform moravurilor creȘtine. ÃŽn plus, aceȘti părinți îȘi iubesc copiii Și suferă acum din cauza separării. Acest caz a înspăimântat media si ONG-urile are sprijină drepturile copilului.
Vă rog respectuos Și vă mulțumesc în avans, doamna Prim Ministru, să luați măsurile necesare pentru că Protecția copilului din Norvegia să înapoieze copiii familiei Bodnariu.â€
Europarlamentarul român consideră că â€este inadmisibil să existe atâta cruzime în modul de acțiune al unui stat în viața unor copii,care pot rămâne cu sechele pe viață.†În plus, doamna Maria Grapini Și-a exprimat regretul față de intervenția târzie a oficialilor români Și consider că obligația constituțională este de a apăra drepturile românilor oriunde s-ar afla.
 

×