x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fan clubul lui Klaus Iohannis este demolat cu „plăcuțe suedeze”

Fan clubul lui Klaus Iohannis este demolat cu „plăcuțe suedeze”

de Ion Alexandru    |    18 Noi 2020   •   08:12
Fan clubul lui Klaus Iohannis este demolat cu „plăcuțe suedeze”

Pagina oficială a președintelui României, Klaus Iohannis, este invadată de mii de mesaje cu conținut licențios, după ce a postat, sâmbătă, cu privire la tragedia petrecută la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. Șeful statului este acuzat de o atitudine complet diferită de cea de acum cinci ani, după incendiul de la Clubul Colectiv. Internauții îi cer atât președintelui, cât și guvernului, demisia, iar o categorie aparte de mesaje se referă la faptul că din 2015, de când a promis reforme majore în domeniul sanitar, nu a făcut nimic. 

 

Peste 15.000 de comentarii au fost scrise, în ultimele zile, de cititorii paginii de Facebook a președintelui Klaus Iohannis, la postarea în care a  făcut referire la tragedia de la Piatra Neamț. Pe data de 14 noiembrie, Iohannis a scris: „Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”.

Această postare a atras, la propriu, furia, președintele beneficiind el însuși de „plăcuța suedeză”, ca analogie la celebra lozincă „M..e PSD”, catalogată de Klaus Iohannis ca fiind o opinie politică. „Jurnalul” a extras, cu greu, câteva dintre aceste comentarii care să nu conțină un limbaj licențios dur.

Reacții dure pe marginea atitudinii diferite față de 2015

 

Prima categorie de comentarii îi reproșează președintelui comportamentul total diferit de acum, față de 2015, după incendiul de la Clubul Colectiv, când a solicitat imediat demisia Guvernului.

  • Nicoleta Andreescu: „Nu corupția ucide! Prostia președintelui o face!”

  • Amalia Elena Soalteș: „Nu a fost de ajuns că oamenii sunt omorâți la propriu în spitale, acum le dați și foc... Îmi curg lacrimi când citesc mesajul tău... dar lacrimi de revoltă și neputință... Dar, mă rog la Dumnezeu să vină odată și ziua judecății. Și va veni... și toți veți plăti pentru genocidul asupra poporului român. Să nu uiți!”

  • Sorin Simionescu: „Cuvintele tale «a trebuit să moară oameni» ca să pice guvernul te vor urmări toată viața grețoasă plină de ură față de oameni!!! Pe când demisia??? Văd că în ambele mandate se întâmplă lucruri din Evul Mediu!!” 

  • Dănuț Tufoi: „Demisia ta și a guwernerului tău e necesară, ai uitat ? «A trebuit să moară oameni». Apropo, ai uitat să îmbraci geaca roșie!”

  • Ioan Micu: „Hai cere-i lui Ponta demisia. Corupția și incompetența PNL ucide!!!”

  • Lucian Călin: „Șampanie peste 3 săptămâni, nu? Ca acum 5 ani”

 

Se cer demisii

 

Cea mai numeroasă categorie de comentarii conține cereri de demisie, atât a guvernului, cât și a președintelui Klaus Iohannis.

  • Zoe Dantes: „Demisia, asasinilor! Toate spitalele locale sunt în curtea MS-ului! Nu vă e rușine, jigodiilor?! Mandatele tale sunt marcate doar de incendii fix în weekend. Ură și multe asasinate!”

  • Toni Bronescu: Dă-ți demisia, incompetentule!!! Catastrofă ce ești!” 

  • Elena Valentina Cioancă: „Voi faceți toate colectivele, voi sunteți fochiștii”

  • Nicolae Cristuidor: „Dați-vă demisia toți care sunteți acum la guvernare, atunci ne veți arăta că vă pasă și că sunteți «profund îndurerat». Cuvintele de «tristețe și durere» nu vor învia oamenii care au murit în chinuri nevinovați! La pușcărie cu voi, acolo vă e locul, marionetelor!”

  • Lazăr Voicu Maria Mădălina: „Să știi că ai rezolvat totul cu acest mesaj! Jos Vela! Orban! Arafat! Tătaru!”.


Votanți dezamăgiți îi scriu președintelui că este „penibil”

Mai mulți comentatori ai postării cu pricina se arată dezamăgiți de activitatea președintelui Klaus Iohannis, mai ales după tragedia petrecută la Clubul Colectiv, în 2015. Aceștia îi reproșează șefului statului lipsa de măsuri adecvate pentru ca astfel de situații să nu mai aibă loc, mai ales în condițiile în care Iohannis a promis astfel de măsuri. Interesant este faptul că multe dintre aceste mesaje vin de la oameni care scriu că l-au votat și că au avut încredere în el.

 

Spre exemplu, Constantin Aileni îl întreabă pe Iohannis: „Domnule președinte, câți români trebuie să mai moară din cauza corupției și nepăsării din sistemul sanitar?”. Alt cititor, Mihai Ionescu, scrie: „Atât? Ceva ajutoare pentru familiile îndurerate? Niște măsuri de prevenție, controale etc.?”. 

Ionuț Cristian îi atrage atenția lui Iohannis: „Domnule președinte, v-am votat, crezând în «România lucrului bine făcut». Se pare că v-ați pierdut pe drum. Mi-aș dori ca, pe 6 decembrie, procentul să fie atât de mare la vot și să iasă exact partidele cele mai mici, care nu au mai fost până acum la guvernare, să văd dispărând gloata traseistă de la un ciolan la altul. Scuzele astea răsună și acum, după 5 ani de la Colectiv, 5 ani în care suntem în aceeași mocirlă, cu același sistem, doar că mai bolnav ca atunci”.

Un alt comentariu relevant este cel postat de Petruța Alina Campan, care scrie: „Să vă fie rușine, însă nu știu dacă cunoașteți semnificația acestui cuvânt. Sunteți penibil. Ar fi fost mai corect să nu veniți cu aceast mesaj. Ați promis multe după incidentul de la Colectiv, dar, așa cum ne-am obișnuit cu dumneavoastră, sunt doar minciuni. Asta este «România lucrului bine făcut»”.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis