x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Fantoma de la Cameră” , în concediu

„Fantoma de la Cameră” , în concediu

de Andreea Dumitrache    |    04 Iun 2015   •   22:50
„Fantoma de la Cameră” , în concediu
Sursa foto: johny007pan/Getty Images/iStockphoto

Luminița Iordăchescu este, probabil, cel mai fericit funcționar din România. Angajați ai Camerei Deputaților spun că de peste doi ani n-a mai trecut pe la serviciu, dar a încasat 155.000 de lei.

Secretariatul General al Camerei Deputaților a numit-o pe Iordăchescu în funcția de purtător de cuvânt, dar ea n-a avut nicio activitate specifică şi i s-a sugerat că ar fi mai bine să iasă la pensie. Până când își va depune actele și va primi decizia de pensionare, purtătorul de cuvânt pe care nu l-a văzut nimeni și-a luat concediu, douăzeci de zile lucrătoare. Asta înseamnă că încă o lună va primi, în mână, un salariu de 5.300 de lei, fără să facă nimic.

În anul 2012, când s-a schimbat puterea, Valeriu Zgonea și secretarul general, Adrian Panciu, și-au adus oamenii lor. Așa se face că Luminița Iordăchescu a fost înlocuită din funcția de director al departamentului pentru colaborare parlamentară internațională. Profesional, nu i se putea reproșa nimic doamnei, așa că statutul funcționarului public parlamentar spune că trebuie să i se dea o funcție echivalentă. Singurul post de director vacant era cel de purtător de cuvânt. Surse din cadrul Secretariatului General al Camerei Deputaților ne-au declarat că, în 2013, Luminița Iordăchescu a venit și a cerut un birou, dar care nu i s-a dat. Așa că doamna n-a mai venit deloc la serviciu, dar leafa a încasat-o. Când s-a aflat acest lucru în presă, Panciu i-a recomandat femeii să ceară pensionarea. ¬
 

×