x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică FERMA PREŞEDINTELUI. Documentele Primăriei Nana au ars

FERMA PREŞEDINTELUI. Documentele Primăriei Nana au ars

de Elena Stan    |    25 Feb 2014   •   18:57
FERMA PREŞEDINTELUI. Documentele Primăriei Nana au ars
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images
Comisia de anchetă nu poate reconstitui istoricul proprietarilor şi terenurilor Fermei Preşedintelui
O parte dintre documentele Primăriei Nana au ars într-un incendiu, în urmă cu câţiva ani. De aceea, istoricul terenurilor şi al proprietarilor lor în ultimii ani este imposibil de refăcut, spun membrii comisiei care trebuie să ancheteze cumpărarea a 300 de hectare de teren de către familia Băsescu. Parlamentarii nu au reuşit să afle până acum informaţii de la cei implicaţi direct în tranzacţie. Potrivit senatorului PSD Gabriela Firea, din punctul de vedere legislativ nu există posibilitatea constituirii dreptului de proprietate până nu se încheie reconstituirea drepturilor de proprietate pe raza unei localităţi. “Chiar dacă ni s-a spus în cadrul comisiei că anumite documente au fost arse, au luat foc la Primăria Nana, noi încercăm să refacem firul legalităţii obţinând informaţii şi detalii de la alte instituţii implicate în procesul de reconstituire. Suntem investiţi de către Parlament cu acest obiect de activitate”, a precizat Firea.

Rădulescu, aşteptat miercuri la audieri
Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu este aşteptat astăzi la audieri în Comisia parlamentară de anchetă privind prţivind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi. Rădulescu a refuzat să se prezinte la audieri, deşi a fost chemat de mai multe ori. Acelaşi refuz a fost transmis şi de firma italiană Berfige SRL, cea care a i-a vândut terenul Ioanei Băsescu. “Domnul Adrian Rădulescu a primit acasă invitaţia. Avem şi o confirmare de primire din partea cuiva care s-a găsit la domiciliu şi, practic, este aşteptat miercuri la ora 12.00 la Comisia de anchetă Nana. Vom vedea dacă va veni sau nu. În orice caz, faptul că a absentat, spun eu, fără motiv a arătat doar dorinţa de a sfida o comisie parlamentară, ceea ce nu-i aduce cinste nici ca politician şi nici ca fost deputat şi secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi consilier prezidenţial”, a spus Firea, la finalul primei audieri din cadrul comisiei, la Palatul Parlamentului. Potrivit oficialilor comisiei, Adrian Rădulescu nu a confirmat participarea sa la audiere. De asemenea, azi vor fi audiaţi notarul public Liuba Alexandrescu, preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, Haralambie Ilie Mitea şi prefectul judeţului Călăraşi.

ANRP  exprimă opinii
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, a declarat ieri că dacă instituţia nu este învestită în mod oficial pentru a face verificări cu privire la Călăraşi, reprezentanţii ANRP nu pot decât să exprime opinii. “Până în acest moment nu am întreprins niciun fel de verificări suplimentare ale celor despre care s-a luat la cunoştinţă cu prilejul anterioarei noastre întâlniri la această comisie. Atât timp cât nu suntem învestiţi în mod oficial cu obligaţia de a face noi verificări, nu putem decât să fim invitaţi pentru a exprima opinii. În momentul în care primim ceva oficial, ne vom deplasa acolo, vom colabora cu alte instituţii guvernamentale care ne pot pune la dispoziţie documente şi vom formula concluzii aşa cum ne va fi solicitat”, a afirmat Băeşu, la finalul audierii sale.


×
Subiecte în articol: ferma presedintelui