x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Cioloş a demonstrat că este un om care vrea să rămână la Palatul Victoria fără să intre în competiţie

Firea: Cioloş a demonstrat că este un om care vrea să rămână la Palatul Victoria fără să intre în competiţie

28 Oct 2016   •   23:25
Firea: Cioloş a demonstrat că este un om care vrea să rămână la Palatul Victoria fără să intre în competiţie

Primarul general al Capitalei, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, a declarat, vineri seară, că existenţa unor panouri publicitare în care premierul Dacian Cioloş apare alături de sigla PNL demonstrează că acesta a luat în calcul, cu mai multe luni în urmă, posibilitatea de a rămâne la Palatul Victoria şi după încheierea actualului mandat.

"În Capitală, şi nu numai, este plin de afişe imense cu premierul Cioloş alături de sigla PNL şi cu sloganul. (...) Dumneavoastră ştiţi cât durează să ai astfel de afişe în toată ţara? Înseamnă că şi-a dat acceptul cu mult timp în urmă. Deci, ne-a minţit că e tehnocrat, că e independent, că nu vrea să încline către niciun partid politic. Durează realizarea afişelor, durează contractele de publicitate, durează realizarea sloganului, pentru că agenţiile de publicitate ştiţi bine cum lucrează. Asta nu e o decizie luată acum zece zile, aşa cum s-a anunţat public. Asta e o decizie luată cu multe luni în urmă şi asta înseamnă că i-a minţit pe români. I-a minţit că stă la Palatul Victoria doar până la alegeri şi organizează scrutinul şi pleacă la Bruxelles sau unde vrea dumnealui. De fapt, a demonstrat că este un om care vrea să rămână la Palatul Victoria fără să intre în competiţie. Noi vrem un prim-ministru votat, nu paraşutat. Noi vrem un prim-ministru ales de români, nu trimis de la Bruxelles", a precizat Gabriela Firea, la B1 Tv.

Ea a adăugat că Dacian Cioloş a cerut, la începutul mandatului de premier, susţinerea social-democraţilor, oferindu-le acestora asigurări că îşi va încheia mandatul după organizarea alegerilor parlamentare.

"Eram de faţă şi la întâlnirile mai discrete, cu mai puţine persoane, la care a venit domnul premier Cioloş, la PSD, şi în care a spus foarte clar, uitându-se în ochii domnului Dragnea, uitându-se în ochii mei şi mai erau două-trei persoane de faţă: 'Daţi-mi votul în Parlament. Eu vin într-o perioadă de criză. Vreau să gestionez ţara până la alegeri, să asigur alegeri libere şi atât. Mi-am încheiat mandatul'. Noi l-am crezut pe cuvânt. (...) A venit cu o foaie pe post de program de guvernare. O foicică era tot programul. Noi l-am luat de bună-credinţă, am spus că este om serios şi ce aflăm acum? Că, de fapt, dumnealui a gândit de mult timp să rămână prim-ministru tehnocrat. Deci, să nu intre în alegeri să vadă care este votul românilor", a spus Firea.

În ce priveşte persoana pe care PSD o va susţine pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru, Firea a declarat că aceasta urmează să fie votată de conducerea partidului, în cazul în care social-democraţii, împreună cu ALDE, vor realiza majoritatea parlamentară.

Sursa: AGERPRES

×