x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Dovezi că Nicușor Dan este mincinos și incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent

Firea: Dovezi că Nicușor Dan este mincinos și incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent

09 Aug 2022   •   10:13
Firea: Dovezi că Nicușor Dan este mincinos și incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent

Gabriela Firea prezintă documente din care rezultă că Arena Națională a avut mereu contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil: „Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent”.

„Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook! Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate. Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan. Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo. Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a postat și câteva capturi din documente.

„Totul este foarte clar:
1. Arena Națională a avut mereu contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil. În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.
2. Arena Națională a rămas fără mentenanță la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a falimentat și închis Compania Municipală Tehnologia Informației. Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.
3. Acoperișul nu era stricat în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.
4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă. Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, încheie Firea.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că a semnat contractul pentru repararea și mentenanța acoperișului Arenei Naționale, după ce, timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreținere specializată.

„Povestea acestui acoperiș este încă o dovadă a nepăsării foștilor primari Oprescu și Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanță corespunzătoare. Indolența lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperișului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpiniști pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperișului”, transmitea Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea