x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Pocnesc gogoșile din campanie una câte una

Firea: Pocnesc gogoșile din campanie una câte una

16 Dec 2020   •   11:49
Firea: Pocnesc gogoșile din campanie una câte una
Sursa foto: PSD

Gabriela Firea spune că „Marele Program de Redresare și Reziliență”, prezentat de președintele Klaus Iohannis și de Guvernul Ludovic Orban în plină campanie electorală, se dovedește a fi „o nouă minciună, un nimic economic, un balon de săpun”. „Pocnesc gogoșile din campanie una câte una!”,spune ea.

„Pocnesc gogoșile din campanie una câte una! Marele Program de Redresare și Reziliență, prezentat cu pompă de președintele Iohannis și de guvernul Orban în plină campanie electorală, se dovedește a fi o nouă minciună, un nimic economic, un balon de săpun. Comisia Europeană a criticat dur documentul oficial, despre care spune că nu îndeplinește criteriile impuse și că nu oferă sustenabilitate economică. Românii află acum, chiar de la Comisia Europeană, că faimoasele proiecte de relansare economică care ar fi avut 30 de miliarde de euro finanțare din banii europeni ai programului de reziliență sunt doar o înșiruire de intenții, prost concepute și prost redactate, de incompetenții din guvernul PNL, care nu au prevăzut o reformă serioasă în domeniile cerute de Uniunea Europeană, respectiv digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică și educația”, scrie pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea mai spune că „incompetența, demagogia și foamea de putere a PNL riscă să îngroape România, să-i amâne ori chiar să-i anuleze accesul la fondurile europene vitale”.

„Cerem încă o dată atât președintelui Iohannis, cât și politicienilor de dreapta, să pună capăt jocurilor politicianiste până nu e prea târziu. Românii nu au nevoie de circul negocierilor de la Vila Lac 1. Românii au nevoie acum, urgent, de un guvern responsabil, care să refacă planul de redresare și relansare a economiei, conform cerințelor Comisiei Europene”, mai spune prim-vicepreședintele PSD.

Firea crede că PSD și premierul propus, Alexandru Rafila, pot pune în aplicare un plan concret și eficient de combatere a pandemiei și un program economic adaptat cerințelor Comisiei Europene.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea