x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea spune că PSD ar putea accepta să fie într-un guvern cu premier din afara partidului

Firea spune că PSD ar putea accepta să fie într-un guvern cu premier din afara partidului

21 Aug 2016   •   22:06
Firea spune că PSD ar putea accepta să fie într-un guvern cu premier din afara partidului

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat duminică seara că PSD ar putea accepta să fie parte a unui guvern în care funcţia de premier să revină unui om din afara partidului, cu condiţia ca acesta să fie o persoană pregătită şi să provină din rândul aliaţilor PSD.

"Pentru binele nostru, al României, şi pentru dezvoltarea acestei ţări ar fi potrivit să avem un guvern PSD-ALDE şi dacă doreşte şi UDMR să intre în coaliţia majoritară cu premier din cadrul acestei coaliţii politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcţiile importante", a afirmat social-democrata Firea.

Întrebată dacă PSD va accepta un premier care să nu vină din rândul partidului, social-democrata a răspuns că acest lucru este posibil dacă persoana ar fi potrivită pentru această funcţie şi ar face parte din rândul aliaţilor PSD.

"Dacă este un om potrivit pentru această funcţie şi este din rândul aliaţilor noştri, cu siguranţă da, răspunsul este ferm da. (...) În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opţiune personală, nu ştiu dacă îşi va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a spus Firea.

Întrebată dacă există vreo probabilitate ca PSD să îl sprijine pe Dacian Cioloş în funcţia de prim ministru după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a răspuns: "Nu ştiam că domnul Cioloş s-a înscris în PSD. Îmi daţi o ştire?".

"Eu ştiam că democraţia spune că partidele se înscriu în alegeri, participă la alegeri generale, parlamentare. Există un rezultat al scrutinului şi partidele fac o majoritate parlamentară care propun preşedintelui un prim-ministru. În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, şi nu văd motive pentru a schimba această decizie. ca PSD să propună un prim ministru ori din rândurile sale, ale PSD, ori din rândurile partidelor aliate cum ar fi ALDE, nu din afara partidelor care vor forma majoritatea parlamentară", a mai afirmat primarul. www.agerpres.ro

 

×