x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fota: Nu am cerut eu să vin la MAE. Aș fi apreciat să nu fiu umilit la plecare

Fota: Nu am cerut eu să vin la MAE. Aș fi apreciat să nu fiu umilit la plecare

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   13:30
Fota: Nu am cerut eu să vin la MAE. Aș fi apreciat să nu fiu umilit la plecare
Sursa foto: facebook

Iulian Fota, fost secretar de stat în MAE, transmite miercuri că „decizia concedierii” sale de la MAE nu a venit de la premierul Marcel Ciolacu: „Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus. Aș fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună, să nu fiu umilit la plecare”.

„La mine este un caz simplu, fără nicio conotație politică. O simplă tranșare de situație în cazul a două viziuni foarte diferite. Eu cred că MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc și bună înțelegere. Asta nu-i știrbește ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotrivă. Forță unui om inteligent crește când se înconjoară de oameni competenți. În plus, MAE este al României, deci noi toți trebuie să ne servim țară având cât mai bine grijă de această atât de importantă instituție. Mai ales în acest an critic. Fiind concediat e clar că alții au altă părere și și-au impus voință prin forță prerogativelor deținute”, scrie pe Facebook Iulian Fota.

El afirmă că premierul Marcel Ciolacu „nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fișei postului”.

„Nu vedem situația României la fel dar nu am ce să-i reproșez în relația cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia să. Și eu procedăm la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia să. Și nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulțumit de prestația mea. În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează și sprijinului primit de la partid. Cam asta este tabloul, banal și foarte românesc. Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus, lăsând în spate realizări colective extrem de importante pentru securitatea națională a României. Aș fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună , să nu fiu umilit la plecare. Dar atât s-a putut.Voi continuă să fiu loial Țării mele și să o servesc bine acolo unde viață mă va duce. Noi să fim sănătoși”, adaugă Fota.

El precizează că nu va fi trimis ca ambasador al României, ci rămâne „pe baricada României Occidentale”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: fota MAE