x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Francois Hollande, prima vizită în “Micul Paris”

Francois Hollande, prima vizită în “Micul Paris”

de Georgiana Ionita    |    13 Sep 2016   •   09:58
Francois Hollande, prima vizită în “Micul Paris”

Președintele Franței, Francois Hollande, a aterizat încă de ieri în România, însă programul vizitei de stat va începe astăzi de dimineaţă când şeful de la Élysée va fi întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. După amiază, Hollande se va întâlni şi cu premierul Dacian Cioloş, alături de care va vizita o fabrică Airbus la Ghimbav, în Braşov.

Președintele Franței, Francois Hollande, a ajuns încă de ieri la București, fiind însoţit de o delegaţie de 30 de directori de companii franceze. Programul vizitei de stat în “micul Paris” va începe azi, încă de la primele ore ale dimineții. La ora 9, Hollande va fi primit cu onoruri militare la Palatul Cotroceni, unde îl va întâmpina președintele Klaus Iohannis. Cei doi şefi de stat vor discuta astăzi despre regândirea proiectului european în apropierea summit-ului UE de la Bratislava de pe 16 septembrie. “Vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucţia acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit”, a explicat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi. Discuțiile tete-a-tete vor fi urmate de declarații comune de presă iar următorul punct de pe agenda întâlnirii va fi o vizită la centrul de cercetare de la Măgurele, unde se vor semna acorduri importante în domeniul educaţiei şi cercetării.

Covorul roşu şi covorul de asfalt

De la covorul roşu de la Cotroceni, preşedintele Franţei va defila şi pe covorul de asfalt proaspăt turnat pe drumul spre Măgurele. Cu ocazia vizitei lui Hollande, autoritățile au dat zor și au asfaltat în trei zile drumul dintre București și Măgurele. O porțiune de aproape un km a fost asfaltată intergral, în rest au fost astupate doar gropile. Cum orice minune ține doar trei zile, la finalul lucrărilor s-a constatat că marcajele au fost trasate strâmb, iar muncitorii au asfaltat și gurile de canal. Greșeala a fost remediată ieri de urgență, liniile tremurate fiind mascate cu vopsea neagră și refăcute cu precizie. La ora prânzului, Iohannis şi Hollande vor participa la Forumul Economic "Parteneriatele franco-române de viitor", iar după amiază preşedintele Franţei va merge cu premierul Dacian Cioloş la Ghimbav, unde se va inaugura o nouă fabrică de elicoptere Airbus. Vizita de stat a preşedintelui Franţei vine în contextul mai multor întâlniri la nivel înalt care au avut loc în ultimii doi ani: vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Paris, în februarie 2015, urmată de revizuirea şi semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic româno-francez de către premierii celor două state în iunie anul acesta.

 

Franţa condusă de Francois Hollande este al patrulea partener comercial al României şi al cincilea investitor în ţara noastră

×