x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabi Firea: Iohannis a minţit de trei ori. De ce minte? Ce are de ascuns?

Gabi Firea: Iohannis a minţit de trei ori. De ce minte? Ce are de ascuns?

14 Aug 2014   •   14:39
Gabi Firea: Iohannis a minţit de trei ori. De ce minte? Ce are de ascuns?

Vicepreşedintele PSD, senatorul Gabriela Firea, îi solicită liderului PNL Klaus Iohannis "să facă lumină" în legătură cu subiectul întâlnirilor acestuia cu şeful statului, Traian Băsescu. Gabriela Firea a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că liderul liberal "a minţit de trei ori".

Pentru a-şi susţine afirmaţia, senatorul PSD a făcut referire la un interviu pe care Klaus Iohannis l-a acordat, în aprilie 2010, Agerpres, şi în care acesta declara că 'am mai vorbit (cu preşedintele Traian Băsescu - n.r.), am discutat chestiuni legate de proiecte comune şi politic vorbind'.

"Îi solicităm lui Klaus Iohannis să facă lumină în legătură cu acest subiect, să nu mai mintă în campania electorală dacă tot doreşte să reprezinte românii şi (să spună - n.r.) de ce se delimitează totuşi de aceste discuţii şi întâlniri. De ce minte? Ce are de ascuns? Dacă minte în legătură cu acest subiect, este posibil să ne mintă şi în legătură cu alte teme", a spus Gabriela Firea.

Senatorul PSD a precizat că unui candidat în alegerile prezidenţiale i se solicită să fie "un om onest, demn şi să nu mintă", astfel că liderul PNL are posibilitatea să revină asupra declaraţiilor făcute anterior, prin care subliniază faptul că, din 2008 până în prezent, nu a mai avut întâlniri cu şeful statului.

"Sunt convinsă că domnul Klaus Iohannis, dacă îi respectă pe alegătorii săi din Sibiu şi pe români, pe care doreşte să îi reprezinte pentru că a intrat în această cursă prezidenţială, va găsi cu siguranţă o posibilitate ca în următoarea perioadă, cu cât mai repede, cu atât mai bine, să recunoască că nu este adevărat ceea ce a declarat, că poate i-a şoptit un consilier şi nu a avut timp să proceseze informaţia respectivă şi că, de fapt, a greşit. A minţit de trei ori. (...) Nu înţelegem de ce nu a dorit să recunoască faptul că s-a întâlnit la Vila Lac 3 cu actualul preşedinte şi a dat opiniei publice informaţii care îl pun într-o situaţie delicată", a conchis Gabriela Firea.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, copreşedinte al ACL, a declarat, în data de 12 august, că nu a fost contactat telefonic sau într-o altă formă de preşedintele Traian Băsescu în vederea unei întâlniri în perioada în care maşina sa a fost fotografiată la Vila Dante.

"Nu am fost nici sunat, nici contactat. Ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat", a declarat preşedintele PNL.

×