x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Bucureştiul trebuie să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului

Gabriela Firea: Bucureştiul trebuie să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului

17 Mai 2016   •   22:30
Gabriela Firea: Bucureştiul trebuie să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului

Bucureştiul trebuie să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, iar cei care se implică în această direcţie trebuie să o facă cu profesionalism şi onestitate, sprijiniţi de oamenii cei mai valoroşi şi competenţi, le-a spus marţi seara Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Capitalei, participanţilor la piesa de teatru "Colonelul şi păsările", de Hristo Boicev, în regia lui Ingrid Bonta, spectacol găzduit de sala ArCuB - Hanul Gabroveni.

"Mi-am dorit să mă întâlnesc cu directori de teatre, cu directori de muzee, cu actori celebri sau la început, pentru un singur scop: acela de a identifica soluţiile cele mai bune, soluţiile cele mai corecte, să le identificăm împreună - premisele le cunoaştem -, ştim şi unde vrem să ajungem, dar care sunt modalităţile, căile, mijloacele pentru ca Bucureştiul să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, nu neapărat în sensul birocratic. Rămâne în sarcina fiecăruia dintre noi, atunci când avem posibilitatea să ne implicăm, să o facem cu profesionalism, cu onestitate şi sprijiniţi în deciziile noastre de oamenii cei mai valoroşi şi cei mai competenţi", a declarat Firea.

În opinia acesteia, Bucureştiul are nevoie atât de săli de spectacol, cât şi de recondiţionarea şi extinderea urgentă a unora dintre ele, pentru că a constatat, de multe ori, condiţiile precare în care îşi desfăşoară munca actorii.

"Nu pot să nu fiu un om realist şi să nu realizez faptul că aceşti oameni îşi duc munca, de multe ori, în condiţii de precaritate, de nerecunoaştere a prestigiului. Avem acum cel puţin câteva teatre care au nevoie de sală, care au nevoie urgentă de recondiţionare a sălii sau de extindere a acestora. Sunt lucruri pe care le-am cuprins în program, le veţi citi şi m-aş bucura foarte mult ca săptămâna viitoare, peste două săptămâni, să avem o întâlnire tehnică, în care să culeg de la dumneavoastră impresiile despre propunerile pe care vi le pun astăzi la dispoziţie", a arătat Firea.

La eveniment au participat membri ai BPN al PSD, reprezentanţi de marcă ai vieţii culturale bucureştene - directori ai instituţiilor de cultură, actori şi oameni de artă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea