x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea nu mai pleacă din PSD. Ponta: La Ilfov va exista o majoritate USL funcţională

Gabriela Firea nu mai pleacă din PSD. Ponta: La Ilfov va exista o majoritate USL funcţională

14 Ian 2014   •   18:24
Gabriela Firea nu mai pleacă din PSD. Ponta: La Ilfov va exista o majoritate USL funcţională

Preşedintele demisionar al PSD Ilfov Gabriela Firea şi liderul PNL Ilfov Marian Petrache au ajuns, marţi, la o înţelegere în privinţa problemelor din USL în acest judeţ, în baza medierii asigurate de copreşedinţii Uniunii Victor Ponta şi Crin Antonescu, au declarat surse din USL, informează mediafax.ro.

Premierul Victor Ponta a explicat, după şedinţă, că la Ilfov va exista o majoritate USL funcţională, iar Firea nu va mai pleca din PSD.

Ponta a declarat, marţi, la RTV, că Gabriela Firea va rămâne în PSD, el menţionând că, în urma discuţiei din USL, atât senatorul PSD cât şi liderul PNL Marian Petrache au înţeles că împreună pot face mai mult pentru Ilfov şi pentru carierele lor politice.

"Am fost împreună cu domnul Antonescu şi cu domnul Oprea, am participat la discuţia între colegii de la Ilfov. Cred că vestea bună este că de mâine la Ilfov va exista o majoritate USL funcţională", a spus Ponta.

El a adăugat că va căuta, împreună cu liberalul Crin Antonescu, "peste tot în teritoriu soluţii de colaborare", menţionând că liderii USL din judeţele unde sunt probleme vor fi chemaţi la centru pentru discuţii în acest scop. El a dat ca exemplu USL Alba.

Legat de situaţia de la USL Ilfov, Ponta a spus că PNL are funcţia de preşedinte al CJ, iar din cei doi vicepreşedinţi, unul va merge la ACD, iar celălalt la PSD-UNPR.

Potrivit premierului, la Ilfov a fost "o dispută personală foarte accentuată", dar rolurile de mediator şi de autoritate al său şi al lui Crin Antonescu au determinat ca cei doi lideri judeţeni ai USL să se înţeleagă.

"Putem să găsim soluţii de dialog în USL", a spus Ponta.

Ponta a spus că Firea nu mai pleacă din PSD şi că nu şi-a pierdut funcţia de preşedinte de organizaţie. De asemenea, Ponta a spus că Firea a învăţat din această experienţă.

"Nu a fost uşor, dar azi şi din partea colegilor din PNL şi din partea PSD s-a spus că există disponibilitate să colaborăm. Domnul Petrache e un politician cu experienţă, doamna Firea e la începutul cariei politice, dar este un om politic bun. Ce vă pot spune este că şi domnul Petrache şi doamna Firea au înţeles că împreună pot face mai mult pentru Ilfov şi pentru cariera lor politică şi că din această ceartă au avut amândoi de pierdut", a spus Ponta.

Înţelegerea dintre cei doi lideri judeţeni a venit în urma unei întâlniri USL organizate la Vila Lac 1, în prezenţa copreşedinţilor Uniunii Victor Ponta şi Crin Antonescu.

După ce Ponta şi Antonescu au plecat, şedinţa a continuat în prezenţa lui Marian Petrache, Liviu Dragnea, Daniel Constantin şi Gabriela Firea.

Aceleaşi surse au precizat că înţelegerea va fi parafată, în acest sens urmând a fi elaborat un document.

Practic, s-a stabilit refacerea protocolului astfel încât să se prevadă explicit că orice alianţă cu PDL la nivelul judeţului Ilfov este interzisă.

×
Subiecte în articol: gabriela firea usl ilfov