x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Victor Ponta poate să fie președinte al Camerei Deputaților, poate fi din nou prim-ministru

Gabriela Firea: Victor Ponta poate să fie președinte al Camerei Deputaților, poate fi din nou prim-ministru

04 Mai 2016   •   22:13
Gabriela Firea: Victor Ponta poate să fie președinte al Camerei Deputaților, poate fi din nou prim-ministru

Victor Ponta poate să fie președinte al Camerei Deputaților, poate fi din nou prim-ministru, poate fi orice, a declarat miercuri vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, adăugând că întrebarea este dacă fostul premier va dori să preia un mandat la șefia Camerei de doar trei luni.

Întrebată dacă Victor Ponta îl poate înlocui pe Valeriu Zgonea atât ca președinte al Camerei Deputaților, cât și în partid, Firea a arătat că, dacă fostul premier dorește, va avea sprijin în acest sens din partea colegilor.

"Dacă Victor Ponta va dori acest lucru (n.r. președinția Camerei Deputaților) sunt convinsă că va avea sprijin din partea colegilor. Și în zilele trecute a vorbit cu președintele Liviu Dragnea, mâine merg împreună la Slatina pentru lansarea candidaților. Eu doar mi-am pus întrebarea aseară, și o repet, dacă va dori domnul Ponta să preia un mandat atât de scurt — pentru că este vorba de trei luni de lucru, pentru că lunile iulie și august sunt luni de vacanță parlamentară. Asta cred că este o întrebare pe care și-o pune și domnia sa", a spus senatoarea PSD, la România Tv.

Ea a subliniat că Victor Ponta nu a plecat niciodată din politică, ci doar nu mai are, în prezent, funcții. "Pentru că a decis să-și dea demisia într-un context delicat și a plecat de la guvern în mod nedrept, pentru că nu el era de vină pentru ce s-a întâmplat cu tragedia de la Colectiv (...) Victor Ponta este în acest partid de peste 20 de ani, a pornit de jos, a fost șeful organizației de tineret, deputat, președinte de partid, prim-ministru, cel mai bun prim-ministru, și are toate șansele să continue la fel și în perspectivă. Nu văd motivul pentru care ar pune punct carierei sale politice. Nu are de ce să-ți încheie cariera politică. Poate să fie președinte al Camerei Deputaților, poate să fie în toamnă din nou prim ministru, poate să fie orice", a completat Gabriela Firea.

Întrebată dacă Victor Ponta poate să fie și președintele PSD, senatoarea a arătat că "în politică e bine să nu spui 'niciodată, niciodată'". "Deocamdată avem un președinte în persoana lui Liviu Dragnea, ales într-un congres, statutar. Nu putem să facem supoziții acum și să speculăm ce se va întâmpla la sfârșitul anului sau anul viitor. La momentul potrivit vom lua deciziile cele mai bune pentru partidul pe care îl reprezentăm", a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: gabriela firea