x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Voi fi destul de circumspectă în ceea ce privește delegarea unor atribuții lui Tudor Ionescu

Gabriela Firea: Voi fi destul de circumspectă în ceea ce privește delegarea unor atribuții lui Tudor Ionescu

07 Iul 2016   •   23:58
Gabriela Firea: Voi fi destul de circumspectă în ceea ce privește delegarea unor atribuții lui Tudor Ionescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va fi "destul de circumspectă" în ceea ce privește delegarea unor atribuții noului viceprimar Tudor Ionescu, dar a menționat că a acceptat propunerea ALDE în baza înțelegerii politice încheiate la nivel național, în condițiile în care copreședintele formațiunii Călin Popescu Tăriceanu l-a lăudat pe acesta pentru implicarea în campanie.

"Probabil cei care l-au propus, și anume colegii de la ALDE, s-au gândit că dacă domnul Cristian Bușoi l-a avut consilier la Parlamentul European e un om de toată isprava. (...) Noi am avut o înțelegere politică împreună cu UNPR și ALDE. Grupul PSD+UNPR trebuia să propună un viceprimar, ceea ce a și făcut. De asemenea, colegii de la ALDE aveau posibilitatea să propună un viceprimar. Și-au asumat această propunere, nu am putut interveni în niciun fel și nici nu era de datoria mea, atâta vreme cât aceasta a fost înțelegerea politică. Acordul nostru a fost realizat pentru întreaga țară", a precizat Firea, joi seara, la B1Tv.

Primarul general a mai spus că atâta vreme cât copreședinții ALDE îl susțin în continuare pe Tudor Ionescu, acesta își va continua activitatea de viceprimar.

Ea a menționat că "până la proba contrarie", el va beneficia de "prezumția de nevinovăție". Totodată, Firea a declarat că Tudor Ionescu a absolvit trei facultăți și două mastere, având experiență în mediul de afaceri.

"Bineînțeles, voi fi și eu destul de circumspectă în ceea ce privește delegarea unor atribuții, pentru că trebuie să capete experiență administrativă. (...) Nu am reflectat încă asupra acestui aspect (atribuțiile care îi vor fi delegate lui Tudor Ionescu — n.r.), au trecut doar câteva ore de la alegerea viceprimarilor, dar în perioada următoare vom analiza. Din prima declarație pe care a făcut-o din noua sa postură, de viceprimar, am înțeles că și-ar dori ca una din atribuții să fie cea referitoare la problema câinilor fără stăpân. El este un iubitor de animale și ar dori să găsească împreună cu ONG-urile soluțiile cele mai potrivite", a spus Firea.

Primarul general a admis că nu a beneficiat "de presă bună" după ce consilierul ALDE a fost ales viceprimar. Ea a menționat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat impresionat de munca pe care Tudor Ionescu a depus-o în campanie.

"Domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu mi-a spus că acel episod relatat de presă este unul singular, că a regretat cele întâmplate la acel moment, că oricine poate să greșească în tinerețe și că dorește să îl sprijine în continuare pentru această funcție de viceprimar. De asemenea, mi-a relatat faptul că a muncit foarte mult în campania electorală pentru ALDE, s-a implicat. Atunci când toți colegii plecau acasă, pentru că erau sfintele sărbători de Paști, a fost singurul care a rămas în activitate", a subliniat Firea.

AGERPRES

×