x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Găina lui Daul de la ACL tratată ca vaca nebună

Găina lui Daul de la ACL tratată ca vaca nebună

de Dan Constantin    |    12 Noi 2014   •   13:44
Găina lui Daul de la ACL tratată ca vaca nebună

Paraşutarea găinilor mai mult moarte decât vii în curtea ACL a coincis cu aterizarea lui Joseph Daul la Bucureşti.

Sosit într-o ''blitz krieg'' în România pentru a mobiliza frontul băsist, şeful Partidului Popular European a aflat cu surprindere neplăcută că Iohannis fuge de dezbaterile televizate.

Daul, fermier la bază, şi sindicalist în branşa agricultorilor, a fost informat de ''gripa aviară'' care făcea victime în ograda candidatului prezidenţial. Om de acţiune, i-a explicat neamţului încet, gradual, că nu mai trebuie să se comporte ca o găina fricoasă, şi l-a împins în ringul dezbaterii. Daul s-a afirmat în Franţa , acum trei decenii pentru hotărârea şi diplomaţia dovedite în timpul crizei vacii nebune. Acea prestaţie l-a propulsat spre politica mare, după stagiul de primar într-o localitate de lângă Strasbourg.

Pentru Iohannis, gripa aviară din curtea ACL s-a dovedit mortală. A fost la dezbaterea televizată mai confuz decât o găină în agonie.

Astă seară apare cu rănile deschise la o nouă rundă. Terenul este o reduta băsistă. Dacă pierde şi al doilea meci, Iohannis are un loc de muncă în ferma lui Daul.

×
Subiecte în articol: Joseph Daul klaus iohannis