x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Genova - Presedintele Ion Iliescu a asteptat covorul rosu

Genova - Presedintele Ion Iliescu a asteptat covorul rosu

02 Oct 2004   •   00:00

Ajuns ieri la Genova, in a patra zi a vizitei in Italia, presedintele Ion Iliescu a asteptat 10 minute inainte de a cobori din avion, pentru ca gazdele aranjasera gresit covorul rosu.

MONICA IORDACHE

Avionul prezidential a aterizat la cativa metri distanta de locul unde era amplasat covorul rosu, asa ca angajatii aeroportului din Genova au fost nevoiti sa il rearanjeze si au adus scara langa aeronava dupa vreo 10 minute de la aterizare. In tot acest timp, seful statului si delegatia sa au asteptat in avion. Iliescu a deschis ieri anul universitar in fata studentilor genovezi de la Facultatea de Studii Politice, pe care nu i-a scutit de o prelegere despre integrarea europeana si globalizare. Tot acolo, seful statului si-a lansat si varianta in limba italiana a cartii "Integrare si globalizare". La Genova, Iliescu a avut o intalnire si cu reprezentantii conducerii societatii Ansaldo Energia, in cadrul careia ii va fi prezentat stagiul de executie la Unitatea 2 a Centralei nuclearo-electrice de la Cernavoda.

EMIGRANTI. Presedintele si-a adus aminte si de prima sa vizita in Italia, in cadrul unui interviu acordat cotidianului Il Sole 24 Ore. "Era in 1966, faceam o excursie cu trenul in Europa cu sotia mea. Veneam din Romania, ajunsesem in Austria din Elvetia, ne indreptam spre Italia. In compartiment, de la Berna la Milano, am calatorit cu emigranti italieni care munceau in Elvetia si se intorceau la sfarsitul saptamanii acasa. Multe lucruri s-au schimbat de atunci. Astazi a venit randul romanilor sa plece in cautarea unui loc de munca in Italia; sper ca in viitor, acesti conationali ai mei sa se intoarca acasa cu experiente si cunostinte noi care sa poata fi de folos tarii noastre. Asa cum in urma cu 40 de ani au facut emigrantii italieni", a povestit Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic