x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Nu există instituţia suspendării preşedintelui Senatului, ci a revocării

Geoană: Nu există instituţia suspendării preşedintelui Senatului, ci a revocării

03 Mar 2010   •   00:00

Nu există instituţia suspendării, ci a revocării, iar preşedintele Senatului nu poate fi revocat decât la solicitarea grupului parlamentar care l-a propus la începutul noii sesiunii legislative, a declarat social-democratul Mircea Geoană. El a citat Regulemntul Senatului şi o decizie a CCR din 2005 prin care declanşarea procedurii de revocare a preşedintelui Senatului a fot păstrată exclusiv pentru grupul parlamentar care l-a propus.

"Este evident că un lider al Opoziţiei care deţine o funcţie atât de importantă în statul român le stă ca parul în ochi celor de la PD-L. Înţeleg dorinţa PD-L-ului de a-şi ajuta aliaţii, grupul independenţilor, dar motivul este pueril", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a subliniat că instituţia suspendării nu există ci numai cea a revocării, păstrată la rândul său de Curtea Constituţională în 2005 numai la îndemâna grupului parlamentar care l-a propus pe şeful acestei instituţii legislative în momentul constituirii noului Parlament.

"Există un asalt asupra a ceea ce reprezintă punctele forte ale Opoziţiei. Motivul este pueril. Nu pot să supun votului în plenul Senatului României o dispoziţie neregulamentară", a explicat Geoană refuzul său de introducere pe ordinea de zi a solicitării independenţilor de votare a unei propuneri de păstrare în comisiile parlamentare a senatorilor care părăsesc un partid.


×
Subiecte în articol: politic