x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu, despre afişarea lui Sava cu Piedone: Nu pot să arestez un candidat la sediu sau să îl încui la partid

Gorghiu, despre afişarea lui Sava cu Piedone: Nu pot să arestez un candidat la sediu sau să îl încui la partid

26 Mai 2016   •   14:30
Gorghiu, despre afişarea lui Sava cu Piedone: Nu pot să arestez un candidat la sediu sau să îl încui la partid

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat joi că, din punct de vedere statutar, situaţia candidatului PNL la Primăria sectorului 4, Răzvan Sava, rămâne aceeaşi, punctând că fostul edil Cristian Popescu-Piedone nu este un reper de luat în seamă.

"Din punct de vedere statutar situaţia este aceeaşi. Nu există niciun fel de articol în Statutul PNL care să sancţioneze faptul că un fost primar, indiferent ce calitate are domnia sa acum, îl susţine pe unul dintre candidaţii PNL. Dacă vă referiţi la mesajul de susţinere de ieri al domnului Piedone către Răzvan Sava, pe de o parte, şi către mulţi alţii din PSD - că este un amalgam de susţineri către cam toate partidele politice - vă spun că din punctul meu de vedere domnul Piedone nu este un reper de luat în seamă. Nu a fost şi nu este un reper de luat în considerare", a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a reiterat că această asociere este nefericită, însă a arătat că un candidat nu poate fi "încuiat în sediul de partid".

"Ce să fac cu Răzvan Sava, să îl încui în sediu ca să nu iasă în locurile publice din sectorul 4, pe unde merge Piedone? (...) Este major, vaccinat. Nu pot să arestez un candidat la sediu sau să îl încui în sediul de partid. El are de făcut campanie în sectorul 4, unde şi respectivul domn este competitor electoral şi îşi face campanie. Acum, dacă mâine, poimâine unul din PSD o să susţină candidatura lui Predoiu să ştiţi că tot nu am să îl încui pe Predoiu în sediu. O să spun că este nefericită susţinerea din partea PSD, dar asta este viaţa", a declarat Gorghiu, întrebată dacă nu se teme că, în acest caz, PNL va fi acuzat de ipocrizie.

Aceasta a precizat că i-a recomandat lui Sava să nu se mai afişeze cu Piedone, dar aceasta nu este o decizie politică.

"Este o recomandare, nu este o decizie politică. Nu poţi să interzici unui om să se întâlnească într-un loc public cu un alegător din sectorul 4. Vă spun că niciun partid nu ar putea să facă acest lucru. Nici domnul Dragnea nu ar putea să îi interzică Gabrielei Firea să se vadă cu naşul Becali, care a avut şi el probleme cu lege, a făcut puşcărie, are şi el interese la Voluntari. Nu putem face acest lucru pentru că suntem oameni, ne vedem pe stradă, ne întâlnim. Pe de altă parte, vă spun că este o alăturare nefericită. I-am spus şi lui Sava. Este o opţiune pentru care el răspunde şi va deconta la un moment dat. (...) Nu ştiu dacă îl va favoriza (n.r. la vot) sau îl va defavoriza această asociere cu Piedone. Este campania lui şi a partidului şi orice fel de pas greşit sau bun este contorizat şi la sfârşit vom vedea care va fi rezultatul", a adăugat Gorghiu.

Sursa: AGERPRES

×