x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu, despre şansele moţiunii de cenzură: Am mari aşteptări de la celelate partide din coaliţie, nu de la PSD

Gorghiu, despre şansele moţiunii de cenzură: Am mari aşteptări de la celelate partide din coaliţie, nu de la PSD

20 Sep 2015   •   23:15
Gorghiu, despre şansele moţiunii de cenzură: Am mari aşteptări de la celelate partide din coaliţie, nu de la PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat că nu se aşteaptă ca parlamentari PSD să susţină moţiunea de cenzură a PNL dar are "mari aşteptări de la celelalte partide din coaliţia guvernamentală".

"Nu pe cei din PSD, nu cred că îi vom convinge primii să se alăture acestui demers. Nu am deloc mari aşteptări de la PSD. În schimb am mari aşteptări de la celelalte partide din coaliţia care susţine guvernul. Am aşteptări de la UNPR. Da, cred că este un punct de inflexiune în politica românească. De la celelalte partide din coaliţia care susţine Guvernul, am aşteptări de la ALDE, şi de la partidele din Opoziţie care îşi vor formula un punct de vedere - PRSO, partidul domnului Fenechiu, cei care în mod firesc, în opinia mea, vor susţine moţiunea de cenzură", a afirmat, duminică seară, la Digi 24, Alina Gorghiu.

Ea a precizat că va discuta cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, despre moţiunea de cenzură, pentru că "acum mingea se află în terenul său".

"Responsabilitatea PNL de a iniţia acest demers într-un moment crucial pentru societatea românească. Acum, mingea nu se mai află la noi în teren. Se află la domnul Oprea în teren care aşa cum a clamat de fiecare dată că înţelege care este interesul public aş spera să facă şi acum. Să o facă în mod real, pentru că de la discurs la realitate poate să fie un drum foarte lung sau poate să însemne un vot la o moţiune de cenzură. Voi avea discuţii cu domnia sa săptămâna viitoare, vom avea discuţii cu toţi liderii de partide politice parlamentare", a adăugat Gorghiu.

Liberalii urmează să depună, luni, o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Colegiului Director Naţional al PNL, desfăşurată vineri la Poiana Braşov.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu