x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: PSD să-şi precizeze poziţia faţă de Rusia, NATO şi alocarea a 2% din PIB pentru apărare

Gorghiu: PSD să-şi precizeze poziţia faţă de Rusia, NATO şi alocarea a 2% din PIB pentru apărare

15 Noi 2016   •   21:30
Gorghiu: PSD să-şi precizeze poziţia faţă de Rusia, NATO şi alocarea a 2% din PIB pentru apărare

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, la Galaţi, într-un briefing de presă, că PSD are obligaţia să dea un răspuns privind poziţia faţă de Rusia, NATO şi alocarea a 2% din PIB pentru apărare. 

"Vreau să înţeleg foarte clar din gura PSD dacă cumva va renunţa la sancţiunile economice pe care Europa le impune sau nu le va mai susţine PSD-ul, sancţiunile economice pe care România le impune Rusiei din pricina derapajelor pe care le-a avut până acum în politica internaţională, dacă în continuare PSD-ul mai doreşte alocarea de fonduri pentru apărare în procentul pe care l-am angajat cu toţii prin semnătura pe acest pact, dacă PSD-ul din România mai doreşte să participe la structura NATO sau dacă nu cumva vrea ca toate echipele multinaţionale de pe teritoriul României să părăsească România. Sunt întrebări legitime şi la care cred ca PSD-ul are obligaţia să dea un răspuns", a spus Gorghiu. 

Ea a precizat că este îngrijorată în continuare de reacţia stângii româneşti faţă de situaţia de la graniţele ţării, vrea o clarificare din partea PSD dacă mai doreşte alocarea de 2% din PIB pentru apărare, în condiţiile în care Victor Ponta a spus că România nu ar trebui să mai aloce acest procent. 

"Sunt în continuare îngrijorată de reacţia pe care o văd în continuare pe scena politică românească, pe stânga politicii româneşti, cu referire la situaţia internaţională, la situaţia cu care ne confruntăm la graniţele României. Sunt îngrijorată că după declaraţia pe care fostul prim-ministru al României a dat-o cu privire la nerespectarea pactului conform căruia 2% din PIB se alocă pentru apărare, am văzut un mângâiat pe creştet: domnul Dragnea a găsit de cuviinţă să-l mângâie pe creştet şi nimic mai mult. Însă îngrijorările sunt legitime, nu doar din partea PNL, ci din partea societăţii civile din România. Faptul că cineva îşi permite să facă asemenea declaraţii iresponsabile trebuie criticat pentru că altfel, inerent, ne vom gândi că poze de genul celei la Baku cu domnul Ponta lângă domnul Putin vor deveni o regulă pentru România', a afirmat Gorghiu. 

Alina Gorghiu s-a aflat marţi la Galaţi unde a participat la Teatrul Muzical Nae Leonard la festivitatea de lansare a candidaţilor PNL Galaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu