x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu, după ce hocheiștii României au cântat imnul Ținutului Secuiesc: Gest infam

Grindeanu, după ce hocheiștii României au cântat imnul Ținutului Secuiesc: Gest infam

09 Mai 2022   •   21:45
Grindeanu, după ce hocheiștii României au cântat imnul Ținutului Secuiesc: Gest infam

Vicepremierul Sorin Grindeanu spune, după ce hocheiștii României au cântat imnul Ținutului Secuiesc la un meci, că nu poate tolera „gestul infam” și cere măsuri urgente. „Și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică”, spunea ministrul Tanczos.

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

Acesta cere Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest „gest incalificabil”.

„Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, adaugă vicepremierul.

Hocheiștii români au cântat, la Campionatul Mondial în Slovenia, la partida dintre România și Ungaria, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre care presa a scris că a fost în tribune, a reacționat: „Da! Am fost la Campionatul Mondial de Hochei la Ljubljana ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A. Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc personal, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică”.

În legătură cu informațiile potrivit cărora a vizionat meciul din tribuna maghiară, Tanczos Barna spune că inclusiv suporterii români au stat în acea parte a patinoarului.

„La un moment dat, la câțiva metri de mine stătea o familie, ai cărei membri erau îmbrăcați în tricoul echipei naționale. Și, for the record, am purtat tricoul de campioană a României a echipei mele de suflet, Sport Club Miercurea Ciuc”, a fost reacția ministrului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu