x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul dă asigurări că nu vor fi probleme cu gazul natural la iarnă

Guvernul dă asigurări că nu vor fi probleme cu gazul natural la iarnă

03 Aug 2022   •   11:31
Guvernul dă asigurări că nu vor fi probleme cu gazul natural la iarnă

România nu va avea probleme în privința asigurării gazelor naturale la iarnă, dă asigurări ministrul Energiei, Virgil Popescu, la începutul ședinței Executivului.

„În acest moment România a reușit să realizeze un stoc de depozite (de gaze naturale - n.r.) de peste 1,8 miliarde de metri-cubi. Ne asigurăm că avem toate măsurile luate pentru a pregăti din timp iarna dintre anii 2022 și 2023”, anunță, la începutul ședinței de guvern, Nicolae Ciucă.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că stocul precizat că stocul de umplere este de 59,48%, „peste graficul asumat în fața Comisiei Europene”.

„Am depășit inclusiv ținta pe care ar fi trebuit să o avem la 1 septembrie 2022, când ar fi trebuit să avem 57%. Ne dorim să depășim cu mult ținta de 80% la dat de 1 noiembrie”, adaugă Popescu.

Ministrul Energiei a fost întrerupt de premier, care a afirmat că e nevoie de asigurarea coerentă a gazului pe perioada iernii.

„În acest moment fluxurile de intrare a gazului sunt în parametri normali. Nu am observat nicio scădere de fluxuri atât pe ziona de sud, cât și pe zona de vest. Suntem în continuare în discuții spre finalizalizare pentru aducerea unor cantități de gaze atât din Azerbaijan, cât și din Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite. Discutăm în principal în momentul de față cu privire la tranzitul prin diverse state, Turcia, Bulgaria, Grecia și descărcarea gazului lichefiat în porturile din Grecia sau Turcia, tocmai ca pe perioada iernii să avem asigurate și fluxuri suplimentare de gaze naturale în așa fel încât să putem trece peste zilele cu temperaturi foarte scăzute”, conchide Popescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: guvern