x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul Ponta III a fost aprobat în Parlament cu 60% din voturi

Guvernul Ponta III a fost aprobat în Parlament cu 60% din voturi

de Agerpres    |    04 Mar 2014   •   18:35
Guvernul Ponta III a fost aprobat în Parlament cu 60% din voturi

Componenţa noului Guvern a fost aprobată de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului cu 346 voturi pentru (60,2%) şi 191 împotrivă, dintr-un total de 575 de parlamentari.

"Nu mă aşteptam la o asemenea majoritate, sunt convins că au votat favorabil şi foşti colegi liberali", a declarat premierul Ponta, după aflarea rezultatelor.

Ponta spune că noua formulă guvernamentală trebuie aprobată de preşedintele Băsescu, care ar "încălca grav Constituţia" printr-un refuz.

"Aici există o decizie, decizia 98 din 2008 a Curţii Constituţionale, care se referă exact la situaţia aceasata. Preşedintele nu are dreptul să refuze, o poate face doar la remanierea directă. Nu poate refuza decât dacă încalcă grav Constituţia României. Nu mă întrebaţi ce voi face dacă domnul preşedinte încalcă grav Constituţia", le-a spus Ponta ziariştilor de la Parlament.

Premierul s-a arătat surprins de demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului, adăugând că nu va da curs invitaţiei acestuia de a-şi prezenta şi el demisia.

"Da, m-a surprins demisia domnului Antonescu. Eu nu voi demisiona. Când ai funcţii atât de importante, decizia nu poate fi una personală. Nu pot să mă supăr eu, în seara asta, şi să-mi dau demisia. Nu ajungi singur în această poziţie. Eu am spus foarte clar că dacă nu primeam voturile necesare, evident trebuia să demisionez, dar dacă am votul parlamentului, evident că vreau să continui să fiu premier", a spus Ponta.

Acesta a adăugat că este prematur să vorbească despre cine va fi noul preşedinte al Senatului, dând însă asigurări că, din postura de preşedinte al PSD, va susţine pe cineva care a fost votat senator pe listele USL.

"Românii au votat USL, deci cred că cineva din USL ar trebui să ocupe postul. Voi susţine o propunere pentru un senator care a fost ales pe listele USL. Care este acela, e prematur să vă spun. E o singură persoană pe care o exclud, pentru că mi-a spus foarte clar că nu vrea această funcţie, domnul Ilie Sârbu", a spus Ponta.

Întrebat de ce nu dizolvă alianţa USL la tribunal, Ponta a răspuns: "Deoarece cred că USL se va reface".


×
Subiecte în articol: guvern ponta 3