x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guy Verhofstadt, la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS: Vom crea o nouă mişcare în Europa

Guy Verhofstadt, la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS: Vom crea o nouă mişcare în Europa

24 Mai 2019   •   21:45
Guy Verhofstadt, la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS: Vom crea o nouă mişcare în Europa

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a afirmat vineri seară la la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS că, în urma alegerilor din 26 mai, liberalii europeni vor forma, alături de partidul La Republique en Marche al lui Emmanuel Macron, un nou grup proeuropean reformator de centru.

"Vor fi alegeri europene şi eu ştiu că politicienii spun întotdeauna că alegerile sunt importante. De data aceasta e adevărat. De ce? Pentru că pentru prima dată va exista posibilitatea de a crea o nouă Europă, de care avem nevoie pe cât de repede posibil. De data aceasta, pentru prima dată cele două partide clasice - socialiştii, pe de o parte şi conservatorii, pe de alta parte - nu vor mai avea o majoritate în instituţiile europene. Asta înseamnă oportunitatea să construim ceva nou. Vom face asta împreună. Noi şi voi vom crea o nouă mişcare în Europa, în ciuda naţionaliştilor şi populiştilor despre care toată lumea vorbeşte. Va fi un nou grup proeuropean, central reformator", a spus Verhofstadt, la mitingul din Parcul Izvor.

El a susţinut că formarea acestui grup va constitui "surpriza acestor alegeri".

"Aceasta va fi surpriza acestor alegeri, dragi prieteni. Va fi un grup numit liberal, democratic, progresist, reformist, de centru, care ne va aduna alături de La Republique en Marche (LREM) al lui Emmanuel Macron. Va fi un grup fără de care va fi imposibil să se realizeze o majoritate în Parlament (n.r. - Parlamentul European). (...) Grupul va avea un mare ţel: Europa nu este doar o piaţă, nu e doar garanţie, ci e în primul rând o comunitate de valori umane şi principii - principiul statului de drept, lupta împotriva corupţiei şi mai ales când corupţia este făcută de oameni aleşi la nivel înalt, care încearcă să schimbe legislaţia ca să scape. (...) Această Europă a valorilor este o Europă care va fi diferită de cea a actualului guvern din România, diferită de guvernul domnului Orban de la Budapesta, diferită de Europa lui Kacinski din Polonia, o Europă a democraţiei", a declarat liderul Grupului ALDE din Parlamentul European.

Guy Verhofstadt i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi convingă să meargă la vot pe aceia care încă ezită şi nu au încă o opinie. "Europa este importantă pentru România, e cel mai bun viitor pentru ea, în cadrul unei Uniuni Europene puternice", a mai spus Verhofstadt.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Guy Verhofstadt usr plus