x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Haşotti: Dacă refuză să-l desemneze pe Ponta premier, Băsescu va fi suspendat în 24 de ore!

Haşotti: Dacă refuză să-l desemneze pe Ponta premier, Băsescu va fi suspendat în 24 de ore!

07 Dec 2012   •   11:04
Haşotti: Dacă refuză să-l desemneze pe Ponta premier, Băsescu va fi suspendat în 24 de ore!
Sursa foto: INTACT IMAGES//Dan Marinescu

Senatorul PNL, Puiu Haşotii, a declarat că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu se va face "foarte-foarte rapid, în 24 de ore", dacă refuză să-l nominalizeze pe Victor Ponta premier. În plus, "dacă preşedintele va chema separat la consultări partidele din USL, acestea vor solicita să vină împreună, pentru că separat nu se vor duce!", a mai spus liberalul.

Puiu Haşotti susţine că "nimeni nu doreşte un conflict cu preşedintele Băsescu, care ne-a obişnuit, din păcate, de atâţia ani de zile, numai cu conflicte. Uniunea Social Liberală nu doreşte suspendarea preşedintelui Băsescu, dar dacă preşedintele va insista în a nu-l nominaliza pe Victor Ponta drept premier, suspendarea se va face foarte-foarte rapid, eu cred că în 24 de ore!".

Liberalul crede că "pe data de 19, Parlamentul nou va fi învestit şi atunci se va depune jurământul şi se vor stabili conducerile celor două Camere şi conducerile comisiilor ce urmează a-i audia pe viitorii membri ai Cabinetului şi cred că pe 21 se poate da votul pentru un nou Guvern".

În opinia lui Puiu Haşotti, "cel mai important este ca preşedintele Băsescu să nu declanşeze acest conflict, să nu ne oblige, pentru că nu dorim în nici un fel, în nici un chip suspendarea, dar să nu ne oblige să o facem!".

"Uniunea Social Liberală este o alianţă politică, nu este o alianţă electorală. USL este înscrisă în Registrul Partidelor Politice la Bucureşti, după câte ştiu şi partidele au libertatea de a se prezenta, în situaţia în care se află într-o alianţă politică, au libertatea de a solicita să se prezinte în faţa preşedintelui, de vreme ce toată lumea ştie că au aceeaşi propunere de prim-ministru, Victor Ponta, aşadar să se prezinte împreună (...). Nu are cum domnul Băsescu să refuze ca USL-ul să se prezinte împreună! Dacă domnul preşedinte Băsescu va chema separat partidele din USL, acestea vor solicita să vină împreună, pentru că separat nu se vor duce!", a declarat Haşotii, într-un interviu acordat RFI.

Senatorul PNL spune că dacă ar merge separat, "asta ar însemna că USL nu ar fi un factor politic coerent şi unit. Dacă ne-am duce separat, s-ar putea face diversiuni cum că există anumite animozităţi în USL şi acestea nu există şi o spun cu majuscule: nu există!".

Puiu Haşotti speră ca "Dumnezeu să-i dea preşedintelui mintea cea de pe urmă". "Eu mă aştept ca domnului preşedinte Traian Băsescu să-i dea Dumnezeu mintea cea de pe urmă, cum spune românul! Eu totuşi sper că preşedintele înţelege că sunt două posibilităţi, în situaţia în care nu doreşte în mod sincer să fie suspendat. S-ar putea ca domnia sa să aibă cine ştie ce joc prin care să dorească cu tot dinadinsul să fie suspendat. Dacă domnia sa nu doreşte să fie suspendat şi aceasta nu este o manevră politică prin care să iasă să zicem în opinia domnia sale cu o atitudine fermă, atunci nu are de ales, trebuie să înţeleagă că nu are de ales şi să-l nominalizeze pe Victor Ponta", afirmă liberalul.

×