x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC

Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2024   •   16:00
Dreapta Unită a contestat la ICCJ decizia BEC

Alianța Dreapta Unită a anunțat luni că depus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o contestație la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianței.

„Suntem într-o situație critică, iar astăzi, pe umerii judecătorilor de la Înalta Curtea de Casație și Justiție stă viitorul democrației. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic și vizează excluderea Opoziției de pe buletinul de vot”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunțe în termen de 24 ore, susțin reprezentanții USR.

Aceștia amintesc că USR a mai trecut printr-o situație similară în 2019, când „PSD-ul lui Liviu Dragnea a încercat scoaterea USR de pe buletinul de vot”.

Președintele USR a mai subliniat că „vom continua lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD și PNL. România merită să scape de scumpiri, de taxe și de jaful din banii publici”.

Biroul Electoral Central a respins, duminică, alianța USR - PMP - Forța Dreptei. Cele trei partide consideră această situație „abuzivă, anticonstituțională și antidemocratică”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ICCJ BEC dreapta unita