x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Băsescu n-ar trebui să se aventureze în comparaţii cu mine

Iliescu: Băsescu n-ar trebui să se aventureze în comparaţii cu mine

10 Mai 2011   •   15:02
Iliescu: Băsescu n-ar trebui să se aventureze în comparaţii cu mine
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National
164663-.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat aseară, la postul public de televiziune, că atât Iliescu, în calitate de şef de stat, cât şi Geoană, în calitate de ministru de Externe, au avut ezitări în ceea ce priveşte relaţiile cu partenerii externi, pe cand el nu.

"Care ezitări? Care e calitatea acestor relaţii şi cum se exprimă? Este imprudent domnul Băsescu atunci când vrea să facă asemenea comparaţii, nu-l favorizează în niciun fel (...) Politica externă în sine e fragilă, nu se vede. O să public o carte în care o să fac un bilanţ al politicii noastre, o să vedeţi ce diferenţă enormă există. N-ar trebui să se aventureze în comparaţii", a replicat Ion Iliescu, pentru ziare.com.

"Domnul Băsescu inventează când îşi prezintă meritele. Modul cum evoluează relaţia noastră cu americanii se cunoaşte în 20 de ani. Nu a inventat domnul Băsescu acest lucru, nu el a pus bazele acestei relaţii. Pe vremea mea nu erau discuţii despre scut, se vorbea despre intrarea noastră în NATO", a mai spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: basescu nato politica iliescu