x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu - Sfaturi pentru prezidentiabili

Iliescu - Sfaturi pentru prezidentiabili

21 Oct 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu i-a recomandat lui Basescu sa respecte Constitutia, dupa ce acesta a declarat ca vrea sa devina un "presedinte-jucator", nu sa ramana un "spectator".

MONICA IORDACHE

"Eu le-as recomanda domnului Basescu si altor candidati la Presedintie sa studieze mai atent Constitutia tarii, inainte de a se pronunta in niste chestiuni, cu ideea de spectator sau actor a presedintelui. Eu cred ca nici macar nu este jucator sau spectator. Constitutia implica un presedinte activ, si nu pasiv, nu sa stea ca spectator", a declarat marti seara presedintele Iliescu la postul public de televiziune.

Seful statului a mai spus ca aspirantii la functia de presedinte ar trebui sa se angajeze ca vor respecta Constitutia, "nu sa-si propuna acum cum sa o incalce sau cum, eventual, sa gandeasca la o viitoare modificare care sa-i ofere mai mult camp de actiune". Iliescu a sustinut ca a folosit din plin parghiile constitutionale, amintind participarea la sedintele de guvern, colaborarea cu toti premierii din timpul mandatelor sale. "La noi exista o anumita traditie si o anumita perceptie publica, si exista acest sindrom al lui Voda, iar toata lumea vede in Voda factorul care rezolva problemele", a conchis seful statului.

LONDRA

Seful statului a fost ieri pentru o zi la Londra, unde a participat la un dejun oferit in onoarea sa de catre regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord si de printul Philip. Iliescu trebuia sa ia masa cu regina in timpul vizitei oficiale pe care a facut-o in Marea Britanie la inceputul lunii septembrie, dar familia regala se afla la resedinta de vara de la Balmoral, asa ca dejunul a fost amanat.

×
Subiecte în articol: politic