x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică În jocurile pentru guvernare, Kelemen Hunor flutură Raportul Departamentului de Stat al SUA

În jocurile pentru guvernare, Kelemen Hunor flutură Raportul Departamentului de Stat al SUA

01 Mar 2014   •   12:53
 În jocurile pentru guvernare, Kelemen Hunor flutură Raportul Departamentului de Stat al SUA

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat azi, în cadrul reuniunii Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că problema drepturilor minorităţilor nu este complet rezolvată, aşa cum se arată şi în Raportul Departamentului de Stat al SUA despre România.

'În aceste zile a apărut un raport referitor la drepturile omului şi la drepturile minorităţilor din partea SUA, la paginile 27-28 ale versiunii în limba engleză în acest raport se menţionează pe larg comunitatea maghiară din Ardeal - despre comunitate, despre simboluri, despre steagul secuilor, despre prefecţi, că sistemul juridic este folosit pentru limitarea drepturilor minorităţii, se menţionează problema educaţiei universitare, problema UMF Târgu Mureş este prezentă în raport, se menţionează o serie de probleme despre care vorbim şi noi. (...) În România, problema drepturilor minorităţilor nu este complet rezolvată', a susţinut liderul Unional, citat de Agerpres.

Kelemen Hunor a adăugat că Raportul Departamentului de Stat al SUA trebuie să reprezinte un semnal pentru politicienii din România, punctând că ar exista un context favorabil pentru UDMR care să facă posibilă participarea la guvernare a formaţiunii.

'Consider că acesta trebuie să fie un semnal pentru viaţa politică din România, pentru cei care sunt şi au fost la guvernare, pentru cei care împreună cu noi au ajuns în Opoziţie în 2012. În acest sens, posibilităţile noastre care să facă guvernarea posibilă sunt date', a arătat Kelemen Hunor

×