x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Independenta SRR si SRTV - CNA face propuneri

Independenta SRR si SRTV - CNA face propuneri

de Gabriela Antoniu    |    18 Oct 2006   •   00:00
Independenta SRR si SRTV - CNA face propuneri

Prezent ieri la dezbaterile din Comisia senatoriala de Cultura pe tema Legilor SRR si SRTV, presedintele CNA, Ralu Filip, a propus ca, pentru independenta si depolitizarea reala a celor doua institutii publice, legea sa nu mai prevada posibilitatea ca membrii Consiliilor de Administratie sa fie demisi daca rapoartele de activitate ale acestora sunt respinse de Parlament.

Prezent ieri la dezbaterile din Comisia senatoriala de Cultura pe tema Legilor SRR si SRTV, presedintele CNA, Ralu Filip (foto), a propus ca, pentru independenta si depolitizarea reala a celor doua institutii publice, legea sa nu mai prevada posibilitatea ca membrii Consiliilor de Administratie sa fie demisi daca rapoartele de activitate ale acestora sunt respinse de Parlament.

O alta propunere facuta de Ralu Filip este ca valoarea abonamentului sa fie stabilita de CA ale SRR si SRTV (nu de Guvern) si aprobata de Parlament. In opinia lui Ralu Filip, natura juridica a taxei de abonament trebuie sa fie aceea a unui serviciu public, in sensul de a nu fi conditionata de posesia aparatului de radio si/sau tv. Seful CNA a mai propus ca plata corespondentilor externi ai celor doua posturi, precum si plata releelor sa se faca din fondurile proprii ale celor doua institutii, si nu de la buget, ca in prezent.

×
Subiecte în articol: politic